Berlijn: herdenkingsmonument Wereldoorlog II

Monument van Peter Eisenman moet bezoeker desoriënteren

Topographie des Terrors, dit zijn de herinneringen aan de terreurdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog van De Duitse Republiek. De tentoonstelling is voorlopig nog ondergebracht in het "Dokumentationszentrum NS-Zwangarbeit” in de Niederkirchnerstrasse 8 in Berlijn en is voor onbepaalde tijd te zien. Lees meer

Bezoek het documentatiecentrum en kom meer te weten over de zwarte geschiedenis van Duitsland.
  • Ontdek Berlijn
  • Bezoek Topografie des Terrors
  • Wandel door het herdenkingsmonument
  • Ga naar het ondergrondse informatiecentrum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Op de plek waar nu het documentatiecentrum over de DDR zit, werden vroeger de gevangenen door de SS-ers ondervraagd en gemarteld. Hier was namelijk het hoofdkwartier van de Gestapo.

Er zijn plannen voor een nieuw museum en de bouwwerken voor het nieuwe museum zijn reeds begonnen. In deze straat is ook een groot stuk van de Muur bewaard gebleven die je kunt bezoeken. Het is de bedoeling dat de tentoonstellingen in de toekomst hier worden gehouden.

Monument voor de vermoorde Europese Joden

In mei 2005 werd in Berlijn dit herdenkingsmonument geopend voor de vermoorde Europese Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is centraal en symbolisch gelegen,nabij de Brandenburger Tor en de Reichstag. In de reisgids lees je dat het monument bestaat uit 2751 betonnen blokken, balken en kubussen van verschillend formaten verdeeld over een plein met een oppervlakte van wel 19.000 m². De meer dan 2700 meetkundige lichamen zijn zo gerangschikt dat de bezoeker alleen zijn eigen smalle gangetje en de kruisingen daarin ziet.

Dit monument, ontworpen door de New Yorkse architect Peter Eisenman, illustreert het gevoel dat de Duitse Joden hadden in de naziperiode: ze konden nergens heen, ze zaten opgesloten. De bedoeling is dat je bij een wandeling tussen de blokken van dit monument een gevoel krijgt van desoriëntatie. Aan dit memorial is ook een ondergronds informatiecentrum verbonden, waar je informatie kunt vinden over de geschiedenis van de DDR en de Berlijnse muur.

Reviews en beoordelingen Herinneringen aan WO II

Heb je zelf tips of opmerkingen over Berlijn: herdenkingsmonument Wereldoorlog II? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info