De Reichstag in Berlijn bezoeken: Info, tips & tickets

Symbool voor de vrijheid van het Duitse volk

De Reichstag in Berlijn werd in 1894 ingehuldigd als parlementsgebouw voor het Duitse keizerrijk. Sindsdien heeft het altijd een grote symbolische waarde gehad voor de vrijheid van het Duitse volk. Op het einde van de Tweede Wereldoorlog plaatsten Sovjetsoldaten de vlag op de Reichstag als teken van nederlaag voor de Duitsers. Lees meer

Loop door de koepel van de Reichstag en ervaar het gevoel van vrijheid.
  • Bezoek de Reichstag
  • Ervaar het gevoel van vrijheid
  • Meld je online aan voor een bezoek 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

De Reichstag

De Reichstag die bijna volledig verwoest was, werd na de oorlog niet meer gebruikt, omdat West-Berlijn geen hoofdstad meer was. Pas na de éénmaking en de verhuizing van de regeringszetel kwam de grote restauratie. De Britse architect Norman Robert Foster kreeg de leiding over de restauratiewerken. Hij plaatste er, net zoals bij het oorspronkelijk gebouw, weer een glazen koepel op die je sinds 1999 een mooi uitzicht biedt over dit stadsdeel van Berlijn. Bezoekers kunnen er naar boven met een lift of een wenteltrap. Vanaf daar heb je zicht op de plenaire parlementaire werkzaamheden en er is een café waar je wat kunt eten of drinken. De Reichstag is tegenwoordig opnieuw het parlementsgebouw van de Bundestag (Duits parlement).

De koepel

Toen het gebouw werd voltooid in 1894 prijkte daar al een koepel op, maar die raakte helaas beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd vervolgens in 1954 gesloopt. De koepel is opnieuw gebouwd en is vandaag de dag erg populair onder de bezoekers.

Het huidige aantal bezoekers overstijgt de capaciteit van de koepel. Daarom dien je je tegenwoordig online aan te melden via een formulier: minstens 4 dagen en maximaal 2 maanden voor je bezoek. Telefonische aanmeldingen worden niet aangenomen. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van je citytrip Berlijn. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Klik op de link om je aan te melden: Alle informatie en de link naar het formulier vind je op hun website.

Reviews en beoordelingen Reichstag

Heb je zelf tips of opmerkingen over De Reichstag in Berlijn bezoeken: Info, tips & tickets? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info