Tiergarten: de groene long van Berlijn

Reusachtig park met de oudste dierentuin van Duitsland

In het stadscentrum van Berlijn, in de wijk Tiergarten, is een immens groot park te vinden. Het park beslaat meer dan 200 ha en je kan het verkennen via een van de 30 km wandelpaden. Centraal staat de Siegessäule of de overwinningszuil. Lees meer

Ontsnap aan de drukte van de stad en kom heerlijk tot rust in het park van Tiergarten.
  • Ontdek Berlijn
  • Wandel door Tiergarten
  • Bezoek de Zoologischer Garten
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

De overwinningszuil

Deze 62 meter hoge zuil werd opgericht ter ere van verschillende gewonnen oorlogen met als laatste de oorlog tegen de Fransen in 1871. Bovenop de zuil prijkt het indrukwekkende beeld van de godin Victoria.

Je kan tot boven in de overwinningszuil klimmen en genieten van een schitterend panorama. Vroeger stond dit monument voor de Reichstag aan de oostelijke zijde van het park. Na de Tweede Wereldoorlog werd het echter verplaatst.

Het mooie kasteel dat je in het noordoosten ziet is het Schloss Bellevue. Het werd gebouwd in de 18e eeuw als zomerresidentie van Hitler. Hij liet er vaak zijn hoge gasten logeren. Sinds Berlijn opnieuw de hoofdstad is logeert de president vaak in dit gebouw. Het is dan ook niet toegankelijk voor het publiek. Maar je kunt het wel van een afstandje bewonderen of vanaf de overwinningszuil.

Zoologischer Garten

Dit is de dierentuin die een onderdeel vormt van Tiergarten. Het is de oudste dierentuin van Duitsland en huisvest meer dan 1500 diersoorten. Je moet tijdens een bezoek zeker het aquarium, de volières, ijsberen en giraffes bezoeken. Het is vooral leuk om er met de kinderen naar toe te gaan. De dierentuin is een van de grootste ter wereld en er zijn maar weinig dierentuinen die zoveel verschillende diersoorten huisvesten.

De dierentuin is iedere dag geopend en voor de openingstijden kun je het beste even op de website kijken. Deze verschillen namelijk per seizoen. Je kunt ook van te voren reserveren op de website, alhoewel dat niet echt nodig is.

Alle info op: www.zoo-berlin.de.

Reviews en beoordelingen Tiergarten

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tiergarten: de groene long van Berlijn? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info