Berlijn: unieke musea met wereldschatten

Een veelvoud aan unieke musea

Op het Museuminsel in Berlijn zijn vooral musea gevestigd die Griekse, Romeinse en Byzantijnse kunst tentoonstellen. Doordat deze gebouwen in het oosten van Berlijn staan zijn ze dringend aan restauratie toe. Sommige van die restauratiewerken zijn nog bezig. Het Bode-Museum is wellicht het mooiste gebouw en reeds gerestaureerd. Lees meer

Berlijn is de ideale plek voor de museumliefhebbers onder ons.
  • Ontdek Berlijn
  • Wandel over het Museuminsel
  • Bezoek verschillende musea
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

 Pergamonmuseum

Het Pergamonmuseum is wereldberoemd en het belangrijkste museum ter wereld over de Oudheid. Naar aanleiding van de vondsten in het Nabije Oosten werd dit museum gebouwd aan het begin van de 20e eeuw. Paleizen,tempels en stadspoorten die opgegraven werden door de archeologen werden hier naar toe gebracht en gereconstrueerd. Het Pergamonaltaar is wellicht de meest begeerde schat en geldt als een van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Kennedy Museum

Het Kennedy-museum in Berlijn, vind je op nauwelijks enkele minuten lopen van de Brandenburgse Poort, waar de Amerikaanse president John F. Kennedy op 26 juni 1963 zijn legendarische solidariteit met het “belegerde” Berlijn uitte, en zijn beroemde woorden “Ich bin ein Berliner” uitsprak. Dit nieuwe, Kennedy-museum aan de Pariser Platz opende eind 2006 zijn deuren. Je ontdekt er een indrukwekkende en grote collectie foto's, officiële documenten, privé-brieven en tal van memorabilia van de Kennedyfamilie.

Joods museum

Het Joods Museum of Jüdisches Museum in Berlijn is nieuw en heeft een zeer bijzondere architectuur. Vroeger was er in de stad een zeer grote Joodse populatie. Na de Tweede Wereldoorlog bleef daar niet veel meer van over. Met dit museum wil men de bezoeker doen nadenken over het anti-semitisme en de holocaust. Het museum maakt gebruik van de meest moderne technieken.

Dalhem

In het zuiden van Berlijn kan de echte museumfanaat zijn hart ophalen. Hier is namelijk het Museumcomplex Dahlem. Je maakt er kennis met nog meer gespecialiseerde musea: Museum für Ostasiatische Kunst, Indische Kunst, Europaïsche Kulturen en het Ethnologisches Museum. Er is ook een Botanischer Garten (tuin) en bijhorend museum in Dahlem met een oppervlakte van 42 hectaren. Onze gratis reisgids wijst je de weg.

Reviews en beoordelingen Musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Berlijn: unieke musea met wereldschatten? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info