Botanische tuin in Lissabon bezoeken

Goed verscholen grote stadstuin Jardim Botânico brengt rust op je citytrip Lissabon

Als je tijdens je citytrip Lissabon de tijd hebt, moet je echt een bezoekje brengen aan de bijzondere bezienswaardigheid Jardim Botânico, gelegen aan de Rua da Escola Politécnica. De naam zegt het al, het is een botanische tuin. Deze bezienswaardigheid ligt wat weggestopt tussen de huizen van de Portugese hoofdstad en is mede hierdoor misschien wel één van de aangenaamste, romantische en groenste plekjes van Lissabon. In de Jardim Botânico vind je zelfs 400 jaar oude planten en bomen. Tijd om naast cultuur ook wat natuur te snuiven in Portugal tijdens je citytrip Lissabon. Lees meer 

De oudste botanische tuin van Portugal is een rustige plek waar je de drukke straten van Lissabon kan ontvluchten.
  • Bezoek de verscholen botanische tuin 
  • Check plantensoorten van over hele wereld
  • Flaneer op rustige wandelpaadjes
  • Geniet van de rust van Jardim Botânica
  • Wandel over een locatie van wetenschappelijk onderzoek
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De natuur van de botanische tuin

De Jardim Botânico is niet groter dan 4 hectare. Door de overdadige en dichte begroeiing is de Botanische Tuin helemaal afgesloten van de rest van Lissabon. De Jardim Botânico is een tuin en bezienswaardigheid in Lissabon op twee niveaus, verbonden door een brede laan met hoge palmen. Wandel heerlijk over de kronkelende paden en tussen de 300 jaar oude platanen en ceders. Ontdek één van de uitgebreidste collecties subtropische planten van Portugal en zelfs Europa. Bijzondere bezienswaardigheden zijn de 400 jaar oude Drakenbloedboom en de 18e eeuwse barokke fontein. De fontein is versierd met slangen, vissen, zeepaardjes en andere mythische figuren.

In deze botanische tuin komen weinig mensen. Dat is verwonderlijk gezien de pracht en de centrale ligging in de hoofdstad van Portugal. Wetenschappers maken dankbaar gebruik van het grote aanbod en doen continu natuurwetenschappelijk onderzoek. Bij de hoofdingang van het park ligt nog een interessante bezienswaardigheid: het Natuurhistorisch Museum. Dit museum is bij een bezoek aan de Jardim Botânico ook zeker de moeite waard.

Tussen duizenden verschillende planten en bomen

De Jardim Botânico is de oudste botanische tuin van Portugal en dus zeker een aanrader voor je citytrip Lissabon. De Jardim Botânico werd in 1768 in Lissabon aangelegd in Italiaanse stijl; een klein stukje Italië in Portugal dus. Je spot er duizenden verschillende soorten planten en bomen en een aantal kleine meertjes. Ben je van plan om de Jardim Botânico te bezoeken? Bekijk dan ook even het amfitheater en breng voor een hapje en drankje een bezoekje aan het restaurant. Geniet vanaf het terras van het uitzicht op mooie bezienswaardigheden als de historische wijk Belém, met onder andere de 16e eeuwse Torre de Belém. De toren ligt aan de rivier De Taag en is een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Spot ook de hangbrug Ponte 25 de Abril over rivier De Taag. Dat belooft een extra vleugje Portugese betovering tijdens jouw citytrip Lissabon.

Reviews en beoordelingen Botanische tuin

Heb je zelf tips of opmerkingen over De natuurpracht van de botanische tuin in Lissabon? Plaats je beoordeling

add dalgic8 juli 2017

top kwaliteit, overal in europa hebben we reisgidsen van deze site gebruikt, barcelona, rome, parijs, florence, pisa, venetie, lissabon, porto,...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info