Ontdek alle bezienswaardigheden Lissabon met Tram 28

Tram 28 brengt je langs alle top bezienswaardigheden van Lissabon

Wil je de bezienswaardigheden van Lissabon op een originele manier verkennen, dan zit je met een ritje in de vintage, gele Tram 28 tijdens jouw citytrip Lissabon helemaal goed. Het beeld van de oude tramstelletjes die door de nauwe straten tot op de heuvels van Lissabon klimmen, is wereldberoemd. Je doorkruist bijna de gehele stad en rijdt zo langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon. Ideaal om veel moois te spotten, wat je nadien verder in detail kan gaan ontdekken. Lees meer 

Vanuit Tram 28 bekijk je de stad door de ogen van een Lissabonner.
  • Maak kennis met het icoon Tram 28
  • Ontdek al rijdend alle bezienswaardigheden 
  • Rijd met Tram 28 heuvels op en af
  • Bezoek de wijken Alfama, Bairro Alto en Prazeres
  • Spot de highlights van Lissabon vanuit de tram
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Op pad met Tram 28

Wil je een uitstapje maken met Tram 28 tijdens jouw citytrip Lissabon? Je kan het beste de tram pakken vanaf het plein Martim Moniz in Lissabon. Dit is meteen ook het startpunt van de tram. Tram 28 laat elke bezoeker vervolgens de straatjes van Alfama zien en daalt af naar de benedenstad om vervolgens te klimmen naar de wijken Bairro Alto en Prazeres. Bijna alle grote highlights van Lissabon liggen langs het parcours van Tram 28, zodat bezoekers binnen een mum van tijd een goed beeld hebben van alles wat Lissabon te bieden heeft; zelfs tot strand aan toe. Zo verken je in korte tijd alles wat je tijdens jouw citytrip Lissabon moet gezien hebben. Af en toe lijkt het zelfs net alsof je in een achtbaan zit, door de extreem smalle straatjes, scherpe bochten en steile hellingen. De route van Tram 28 eindigt bij de stad Campo de Ourique.

Tal van bezienswaardigheden op de route van Tram 28

Bezoek vanuit Tram 28 tijdens jouw citytrip Lissabon het kasteel São Jorge. Dit 6e eeuwse, oude kasteel is gelegen op één van de zeven heuvels in de stad. Of wat dacht je van een bezoek aan een cocktailbar in Portas do Sol? Vergeet ook niet de Feira da Ladra, de vlooienmarkt van Arco de Sao Vicente, te bezoeken voor de beste koopjes in Portugal.

Handig is om Tram 28 al vroeg in de ochtend te nemen. Het kan namelijk nogal druk zijn, aangezien het de ideale manier is om je te verplaatsen in deze stad.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Tram 28

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tram 28 brengt je langs alle top bezienswaardigheden van Lissabon? Plaats je beoordeling

Rita Van den Broeck9 oktober 2018

Ik heb met veel aandacht jullie reisgids gelezen en het ziet er zeer overzichtelijk uit, veel informatie en wat ik zeer goed vindt zijn de GPS coördinaten ! Jammer genoeg moet ik nog tot 02 maart 2019 wachten om te vertrekken naar Lissabon, maar jullie reisgids ligt al klaar om mee te nemen en zal mij daar zeker kunnen helpen om zoveel mogelijk te kunnen gaan bezichtigen. Groetjes Rita

Deschuymere Annie23 september 2018

We hebben samen met onze twee oudste kleinkinderen een schitterende citytrip naar Lissabon gemaakt ook dank zij jullie reisgidsje. Dank u wel voor de vele tips die we van jullie mogen ontvangen.

Wim van Brink26 maart 2018

Tram 28 zal vast heel leuk zijn als die de route rijdt die hij moet rijden. Zijn opgestapt bij de begraafplaats. Na een aantal haltes stopten wij telkens bij halte 25, terwijl op de tram duidelijk stond aangegeven dat het tram 28 betrof. Het eindstation klopte wel.

rosina hermans9 november 2017

Interessante en heel bruikbare informatie,

rudy22 oktober 2017

voor tram 28 zeker proberen een kalm moment te vinden, op Martim Moniz staan dikwijls een wachtrij van een uur. (okt2017)

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info