Maak een mooie stadswandeling Lissabon

Bezoek de wijk Bélem, Alfama, de Botanische Tuin en ontdek Fado-muziek

De stadswandeling neemt je mee door het centrum tijdens jouw citytrip Lissabon. De vele mooie heuvels geven de mooiste uitzichten, maar ook de bezienswaardigheden zijn de moeite waard. De wijk Bélem, de wijk Alfama en de Botanische Tuin zijn erg indrukwekkend. Ook kan je de bekende Fado-muziek ontdekken. Lees meer  

Geen enkele andere stad biedt zoveel prachtige uitzichten als Lissabon.
  • Wandel door het centrum van Lissabon
  • Breng een bezoek aan de Botanische tuin
  • Ontdek de prachtige wijk Bélem
  • Maak kennis met de bekende Fado-muziek
  • Afstand wandeling: 5,2 km
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Lissabon op de kaart

Gebruik GPS: klik hier om de gps-tracks te downloaden

De stadswandeling Lissabon start bij de Botanische Tuin. Hier kan je genieten van de rust en plantensoorten van over de hele wereld bezichtigen. De wandelroute vervolgt zich langs de weg naar de Kathedraal Sé. Dit is een prachtige klim met mooie uitzichten, die zeker goed te doen is. Toch heb je ook de mogelijkheid om ervoor te kiezen om de wijk Alfama met de historische tram 28 af te leggen. De shoppingstraten tussen de drie mooiste pleinen van Lissabon mag je tijdens deze wandelroute ook absoluut niet vergeten.

Ondertussen maak je ook kennis met de Fado-muziek, de unieke zangkunst van Portugal. Deze wandeling brengt je niet alleen door het centrum van Lissabon, maar ook naar alle bezienswaardigheden aan de rand van de stad. We hebben de stadswandeling door de historische wijk Belém zelf samengesteld. Het is aan jou om te bepalen welke attracties je hier absoluut wilt zien. Tijdens jouw citytrip Lissabon wandel je ook langs toppers als het bekende Jeronimosklooster in de wijk Belém en het Museu Calouste Gulbenkian.

Culinaire tips, terrasjes en nachtleven

We hebben daarnaast nog een paar culinaire tips voor je, maar we brengen je ook naar de mooiste terrassen en vertellen je meer over het nachtleven van Lissabon.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Lissabon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maak een mooie stadswandeling Lissabon? Plaats je beoordeling

Natalia14 maart 2023

heel handig, veel tips, dank u!!!

Ingrid10 maart 2023

heel volledige gids. Ik had voordien al veel opgezocht en gelezen en vind alles terug ,mooi geordend. Heel bruikbaar en praktisch.

Gerda25 januari 2022

Heel handig en mooi uitgeklaard

Dineke van den Hoek27 oktober 2021

Leuke tips vooral de wijk alfama bezoeken. Waar we een borreltje ( de beroemde kersenbrandewijn) hebben gedronken bij een fam die het aan huis verkocht in chocolade bekertjes. Ook Cascais bezocht en Sintra. Tram 28 gereden en begraafplaats bezocht heel interessant en natuurlijk een shoppingcentrum bezocht dus de tips goed opgevolgd. Veel te weinig tijd gehad dagen waren zo om

anja22 augustus 2021

duidelijk geschreven, ook niet te veel tekst want dan haak je af

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info