Lissabon, uitgaan in hemelsmooi decor

Proeven van heerlijke mix aan genot

Het uitgaansleven van Lissabon wordt beschouwd als één van de beste van Europa. Een korte stop bij Cerca Moura voor het uitgaan is hierbij echt een ‘must’. Populair onder jongeren en toeristen bezit de Cerca Moura ook een tweede terras aan de overkant van de straat dat een goed uitzicht biedt over de wijk Alfama en de Taag rivier.Lees meer

  • Uitgaansleven in Lissabon topt de lijst
  • Bairro Alto, Cerca Moura heel populair
  • Terrassen met fabuleus zicht op de stad
  • Heerlijke mix van zon, hapje, drankje 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Lissabon kent vele terrassen waar het bij mooi weer goed toeven is. De Portugese hoofdstad herbergt zowel grote als kleine, knusse locaties waar je onder het genot van een drankje en hapje kunt ontspannen, lezen en genieten van de mooie omgeving. Vooral tijdens de zomer als de zon je trakteert op zonnige dagen, zijn alle ingrediën ten aanwezig voor een onvergetelijke vakantie. Maar wat zijn de beste terrassen? We geven je een overzicht van de mooiste plekken in Lissabon.

Restaurante Terreiro do Paço

Het restaurant Terreiro do Paço is een van de meest iconische eetgelegenheden in Lissabon. Gelegen aan het Terreiro do Paço plein werd dit restaurant heropend in 2011 en biedt het gerechten geïnspireerd op de Portugese en Mediteraanse keuken in een ontspannen sfeer. Het restaurant heeft maar liefst drie eetzalen en twee terrassen. Eén van de terrassen ligt aan het bekende Terreiro do Paço plein terwijl het andere terras zich onder de arcades van de Pátio da Galé bevindt.

Esplanada S. Pedro de Alcantâra

In de populaire uitgaansbuurt Bairro Alto boven de Glória lift bevindt zich op het uitzichtpunt miradouro de S.Pedro de Alcantara ook een terras. Hier kan je op het terras genieten van een panoramisch uitzicht over de Castelo de São Jorge en het historisch centrum van Lissabon. Op dit terras kunnen typische Portugese hapjes genuttigd worden: de bekende roomgebakjes ‘pastel de nata’, kwarktaarten van Sintra ‘queijadas’ en de Kabeljauw hapjes ‘pasteis de bacalhau’. Voeg hierbij de typische Portugese drankjes zoals de populaire Beirão likeur, de zoete kersenlikeur Ginjinha en de Portugese amandel likeur ‘Amêndoa amarga’ aan toe en alle elementen zijn aanwezig voor een heerlijke namiddag in Lissabon.

Esplanada do Principe Real

Wie op zoek is naar een leuk uitje is bij Esplanada do Príncipe Real aan het juiste adres. Naast de smaakvolle lunches en de vele tapas, is het terras gelegen in Principe Real, één van de mooiste tuinen van Portugal. Het jonge en alternatieve publiek dat het terras bezoekt, vormt een aangenaam contrast met de prachtige 'antieke' bomen die in de tuin staan.

Esplanada da Graça

De locatie van de esplanada da Graça aan het uitzichtpunt de Miradouro da Graça geeft dit terras een magistraal uitzicht op Lissabon. Het kasteel São Jorge aan de linkerkant vangt ieders blik met haar schoonheid terwijl Lissabon zich voor ieders ogen onthult tot aan de Mar da Palha (zee van stro). In dit oude gedeelte van de Portugese hoofdstad komen de natuurlijke en architecturale schoonheid van de stad helemaal tot hun recht.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Uitgaan

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lissabon, uitgaan in hemelsmooi decor? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info