Verken het interessante Echternach in Luxemburg

'Klein Zwitserland' aan de Sûre met een mooie kerk en stadscentrum

De stad Echternach in het Groothertogdom Luxemburg ligt aan de Sûre, die daar de grens vormt met Duitsland. Echternach is het toeristische hoogtepunt van het land en telt ruim 5.000 inwoners. Haar toeristische aantrekkelijkheid dankt ze aan de ligging in de vallei van de Sûre, het mooie stadscentrum en de indrukwekkende kerk. Lees meer

Echternach staat ook wel bekend als de stad van 'Klein Zwitserland' van Luxemburg.

  • Loop door het mooie stadscentrum van Echternach
  • Bewonder de prachtige natuur in de vallei van de Sûre 
  • Bezichtig de indrukwekkende kerk
  • Geniet tijdens de jaarlijkse festivals
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €12

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Je komt Echternach binnen langs het busstation en je zal zien dat daar een parkeerplaats te vinden is. Dit is de grootste parkeerplaats dichtbij bij het centrum. Van daaruit kom je heel eenvoudig in de autovrije shopping- en restaurantstraat Rue de Gare. Deze straat brengt je naar het prachtige hart van de stad en de verschillende bezienswaardigheden.

Wandel door het mooie stadscentrum

Het mooie stadscentrum van Echternach beschikt over belangrijke bezienswaardigheden en attracties. Het stadhuis uit de 15e eeuw is daarvan de meest opvallende. Dit gebouw wordt namelijk nog ondersteund door drie overgebleven onregelmatige zuilen. Vroeger waren er vijf van deze zuilen (eentje voor elk van de 5 gilden), maar door de slechte onderlinge communicatie over de exacte afmetingen overleefden een paar zuilen niet. Naast het stadhuis vind je in het stadscentrum ook gezellige winkelstraten.

Breng een bezoek aan de indrukwekkende kerk

Echternach telt veel nieuwe gebouwen doordat de stad bijna totaal werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Veel oude gebouwen werden daardoor beschadigd, zo ook de abdij van Willibrordus, met uitzondering van zijn graf. In 1950 werd de kerk opnieuw opgebouwd zoals deze was in de 11e eeuw. Hierdoor is deze kerk nu de meest belangrijke bezienswaardigheid in Echternach, aangezien er nu ook een museum aan verbonden is.

Geniet van de verschillende festivals in Echternach

In Echternach worden verschillende festivals gehouden. De meest bekende hiervan is de processie van Echternach die de dinsdag na Pinksteren begint ter ere van Willibrordus. Tijdens dit festival zijn de deelnemers aan elkaar vastgemaakt met witte zakdoeken en doen ze terwijl ze springen vijf stappen vooruit en drie stappen achteruit. Deze processie bestaat al sinds de Middeleeuwen toen de bevolking een gelofte deed aan de H. Willibrordus. Hij wordt aanroepen tegen epilepsie, krampaanvallen en zenuwziekten.

Ook voor muziek en sport kan je terecht in Echternach. Liefhebbers van klassieke muziek komen namelijk graag naar naar het jaarlijkse festival, dat bezocht kan worden tussen half mei en einde juni. Voor sportliefhebbers is er in oktober de “Zwei Länder Marathon”.

Reviews en beoordelingen Echternach

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken het interessante Echternach in Luxemburg ? Plaats je beoordeling

Gilles Vercaemst12 augustus 2019

Super goeie tips. Bij elk stadsbezoek zoeken we naar reisroutes op deze website.

Ceulemans marc13 januari 2019

Zowel de wandeling in Luxemburg stad als de luswandeling in Larochette gedaan beiden perfect Zodra we ergens heen gaan eerst jullie website raadplegen en dan vertrekken nog nooit teleurgesteld

Marleen30 augustus 2018

Prima gidsje om een paar dagen in Luxemburg te vertoeven! Goede wandeling echternach.

Ann20 augustus 2018

Super gids. Terug prachtige dingen gezien zonder tijd te verliezen!

jan Eeckhout21 november 2017

Altijd heel goed. Prachtige reclame!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info