Bezoek het veelzijdige Mullerthal in Luxemburg

'Klein Zwitserland' met mooie plaatsen, zoals Echternach en Berdorf

Het Mullerthal in Luxemburg ligt in een prachtige omgeving. Een bezoek aan dit gebied is dan ook onvergetelijk, dankzij de mooie valleien, de rivier de Ernz Noire en de schilderachtige landschappen. Plaatsen zoals Berdorf en Echternach zijn ideaal om te verblijven, mooie wandelingen te maken en bezienswaardigheden te bezichtigen. Lees meer

Het gebied Mullerthal staat ook wel bekend als 'Klein Zwitserland' in Luxemburg.

  • Maak een onvergetelijke rit door het Mullerthal
  • Bezoek het mooie Echternach
  • Ontdek het interessante Berdorf
  • Geniet van het uitzicht bij de rivier Ernz Noire
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €12

Gratis bij reservatie van een weekendje.

In Reuland volg je Mullerthal - Berdorf. Hier moet je eerst naar rechts en kort daarna volg je de afslag naar links. Vanaf dan begint de prachtige tocht door het Mullerthal langs de Ernz Noire, waarbij je ogen en woorden te kort zult komen.

Reis van Mullerthal naar Berdorf

Tijdens jouw reis door het Mullerthal in Luxemburg kan je ervoor kiezen om naar het mooie Berdorf te gaan. De kern van 'Klein Zwitserland' ligt rond dit plaatsje op een hoogte van ongeveer 400 meter. Vlak voor je in dit dorpje aankomt kan je al een mooi wonder van de natuur bezichtigen. Je ziet hier namelijk een speciale bezienswaardigheid, namelijk een rotsformatie die de naam 'preekstoel' heeft gekregen.

Vervolg de route vanaf Berdorf naar Echternach

Voorbij Berdorf in de richting van Echternach zie je nog een andere rots die 40 meter boven de weg uitrijst. Deze rots heeft de naam 'perekop' gekregen en kan beklommen worden, wat een prachtig uitzicht geeft. Nog meer van de natuur genieten kan in de bossen, die een oppervlakte hebben van ongeveer 1200 hectare. Vlak voor je aankomt in Echternach kan je de rotsen van de 'Wolfskloof' (Gorges du Loup) bezichtigen. Via trappen kan je 50 meter hoger klimmen en op die manier weer afdalen naar Echternach.

Reviews en beoordelingen Mullerthal

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek het veelzijdige Mullerthal in Luxemburg ? Plaats je beoordeling

Jean4 juni 2023

We verbleven in Berdorf en maakten daar drie lussen, waarschijnlijk de twee lange die jullie ook maakten. Daarbovenop wandelden we de B5 in Berdorf. Prachtige wandelingen, omgeving en uitzichten. Aanrader. Maar waarom hotel in Luxemburg stad als je vanuit Berdorf de wandelingen kan beginnen?

Paul17 februari 2021

Duidelijk, uitgebreid en de gids nodigt uit om de streek eens te gaan bezoeken. De gids geeft een gedetailleerd beeld van wat je er als toerist kunt doen.

Mieke Eggermont23 april 2019

Ik ben een fervente fan van de duidelijke reisgidsen en de mooie stadswandelingen van euroteizen. Ook de reisgids Luxemburg en de beide stadswandelingen Luxemburg stad en vallei waren weer dik in orde. Volgens mij heeft men in de stad en de vallei de blauwe bordjes geüpdatet, maar toch was de beschrijving nog een mooie en handige aanvulling. Goe bezig, meer van dat 👍

sigrid1 oktober 2017

t was ok , goed uitgelegd ,alvast bedankt mvg

patrick Gorra1 september 2017

Volgende week is onze reis gepland aan de hand van de reisgids. Voldoende informatie, duidelijk ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info