Maak een veelzijdige rondreis GH Luxemburg

Verken Luxemburg-stad, Mutterhal, de Luxemburgse Moezel en veel meer

Tijdens de rondreis GH Luxemburg ontdek je eerst de verschillende aspecten van Luxemburg-stad. Op de tweede dag vervolg je de route door via Larochette langs het bosrijke Mutterhal te reizen. De volgende dag ontdek je nog meer mooie natuur langs de Luxemburgse Moezel. De laatste dag eindig je in het sfeervolle Esch-sur-Sûre. Lees meer

Maak een rondreis door Luxemburg en ontdek de vele aspecten die dit land te bieden heeft.
  • Ontdek de veelzijdigheid van Luxemburg-stad
  • Vervolg de route door het Mutterhal en de Luxemburgse Moezel
  • Bezoek het prachtige Echternach
  • Eindig de rondreis in het mooie Esch-sur-Sûre
Download de preview van onze reisgidsKoop de volledige reisgids voor €12

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Dag 1: Begin de rondreis in Luxemburg-stad

Een bezoek aan Luxemburg-stad neemt ongeveer een halve dag in beslag. Als je voor de heenreis wat vroeg vertrekt is het dus mogelijk dit stadsbezoek bij je programma van dag 1 te voegen. Je kan een veelzijdige wandeling maken die je alle aspecten van de stad laat zien, zoals groene zones, de uitgaansbuurt, monumenten en historische gebouwen, musea, winkelstraten en andere bezienswaardigheden.

Dag 2: Vervolg de reis met de autoroute la Petite Suisse en Echternach

Je vertrekt vanuit Luxemburg-stad en rijdt via het platteland naar een mooi centraal gelegen stadje, Larochette. Het wordt gekenmerkt door twee indrukwekkende burchten. Vanaf Larochette is het niet ver meer voor je de bosrijke omgeving van Mutterhal zal bereiken. Je rijdt langs de rivier Ernz Noire en zal talrijke romantische wandelpaden zien langs deze weg. Op deze route zie je eerst de rotsformatie ‘preekstoel’ en daarna de ‘perekop’, beiden kan je beklimmen via in de rotsen uitgehouwen trappen. Na al deze indrukwekkende bezienswaardigheden kom je terecht in Echternach. Het mooiste stadje van het Groothertogdom Luxemburg.

Dag 3: Volg de wijnroute langs de Luxemburgse Moezel

Je krijgt met deze route (Wasserbillig tot Mondorf-les-Bains) een afwisseling van wijngaarden, prachtige oevers van de Moezel, Europese geschiedenis in Schengen en een kuuroord in Mondorf-les-Bains. Daarbij hoort ook de mogelijkheid voor een bezoek aan een wijnkelder met de nodige degustaties. Remich en Grevenmacher bieden daarnaast ook heel wat wandelmogelijkheden.

Dag 4: Eindig de reis bij Esch-sur-Sûre

Je kan in noordelijke richting rijden via de autosnelweg, maar heb je nog wat tijd over dan kan je via Ettelbrück ook naar het mooie dorpje Esch-sur-Sûre, gelegen langs de kronkelende Sûre. Vooral bij mooi weer is dit een prachtige afsluiter. Valt het weer niet mee dan kan je wat verder doorrijden naar Bastogne en het Bastogne Historical Center bezoeken. Vanuit Bastogne kan je opnieuw de autosnelweg op richting Luik of Namen.

Reviews en beoordelingen Rondreis GH Luxemburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maak een veelzijdige rondreis GH Luxemburg ? Plaats je beoordeling

peter25 maart 2024

zoals altijd met de door jullie verstrekte reisinformatie: mooi, duidelijk en heel vaak voorzien van info die men normaal niet zo 123 weet te achterhalen.

Adriaensen21 oktober 2016

Heel gedetailleerd, veel goeie tips, handig en uitgebreid. Nagedacht over mogelijke horecazaken, moeilijke toegang voor gehandicapten, ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info