Ontdek het gebied rondom de Moezel in Luxemburg

Bezichtig mooie plaatsen, zoals Grevenmacher, Remich en Schengen

De Moezel is één van de hoofdrivieren van Luxemburg, aangezien deze bijna 40 kilometer door het land stroomt. Rondom de Luxemburgse Moezel vind je mooie valleien, veel bezienswaardigheden en leuke dorpjes en steden. Grevenmacher, Remich, Schengen en Mondorf-les-Bains zijn plaatsen die zeker een bezoek waard zijn. Lees meer

Het gebied rondom de Moezel staat bekend om de steile wijngaarden en mooie wandelgebieden.
  • Bezoek de Sint Martin wijnkelders in Remich
  • Geniet in het kuuroord van Mondorf-les-Bains
  • Kijk rond in de vlindertuin van Grevenmacher
  • Wandel door prachtige omgeving van de Moezel
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €12

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Bezoek het interessante Grevenmacher 

Grevenmacher staat bekend als de thuisbasis van Bernard-Massard. Dit is de producent van mousserende wijnen, ook wel crémants genoemd. Er is een goed georganiseerd bezoekerscentrum dat is geopend van 1 april tot 31 oktober (behalve op maandag). Je start hier met een film, daarna volgt een rondleiding in de wijnkelders en tenslotte is er een degustatie. In het hoogseizoen zijn er zelfs rondleidingen in het Nederlands.

Grevenmacher bezit daarnaast ook een vlindertuin genaamd Jardin des Papillons. Hier kan je de volledige levenscyclus van een vlinder zien. De vlindertuin is geopend van 1 april tot 15 oktober.

Meer informatie kan je vinden op: www.papillons.lu

Ook kan je in Grevenmacher verschillende uitgestippelde wandelroutes vinden, aangezien deze plaats in een erg mooie en natuurlijke omgeving ligt.

De wandelkaart kan je vrij downloaden op www.grevenmacher.lu

Bezichtig het mooie Remich

Remich is de tweede grootste gemeente langs de Luxemburgse Moezel. De mooie ligging, de zeer oude stadskern en de Sint Martin wijnkelders zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. De Caves Sint Martin vind je direct bij aankomst in Remich. Op die plaats, bij de parkeerplaats, begint ook de wandelpromenade langs de Moezel. Deze promenade is iets meer dan 2 kilometer lang. Remich is een drukke verblijfplaats dankzij de vele wandelmogelijkheden, mini-golfbanen, winkels, restaurants, tennisbanen, een openlucht zwembad, een toeristentreintje en de boottochten.

Meer informatie vind je op: www.remich.lu

Ontdek het bekende Schengen

Schengen dankt zijn bekendheid voor een groot deel aan het gelijknamige Europese verdrag uit 1985, dat het verkeer van personen en goederen binnen de Europese Unie regelt. Hier kan je meer over te weten komen door een bezoek te brengen aan het gratis toegankelijk Europees bezoekerscentrum, ook wel Muséé Européen Schengen genoemd. Hier wordt meer uitleg gegeven over de Schengenakkoorden die in 1985 door de Benelux, Frankrijk en Duitsland ondertekend werden. Later kwamen er nog zo'n 20 landen bij.

Meer informatie vind je op de website: www.schengen-tourist.lu

Geniet in het rustige Mondorf-les-Bains

Mondorf-les-Bains ligt aan de Moezel in Luxemburg en heeft één belangrijke attractie en dat is Mondorf Domaine Thermal. Dit kuuroord ligt in een park van 50 hectare groot dat vrij toegankelijk is en tal van open ruimtes, bloemperken en bomen omvat. Het kuuroord zelf bestaat uit vier afdelingen, waaronder een rijk uitgerust hotel. Je hoeft er echter niet te logeren om te kunnen genieten van de programma’s en de moderne infrastructuur.

Meer informatie kan je vinden op: www.mondorf.info

Reviews en beoordelingen Luxemburgse Moezel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek het gebied rondom de Moezel in Luxemburg ? Plaats je beoordeling

Eugeen Paesbrugghe30 januari 2022

Het is een duidelijk gids, een goed naslagwerkje om bij te hebben tijdens het bezoek aan het G-H Luxemburg.

geuens harry5 augustus 2019

In Remich zijn enkele goed bewegwijzerde wandelroutes, zo is er een langs de wijngaarden Zeker doen het loont de moeite voor n klimmetje om te genieten van de vergezichten

Freddy Steens20 september 2017

het was een prettige kennismaking met Luxemburg. Vorige week voor de eerste maal op vakantie geweest. In het verleden was het enkel bezoeken aan wijnbouwers als professionele wijnaankoper. Logeerden in Berdorf en zullen zeker nog terugkeren voor een midweek.

isabelle stroef5 september 2016

hele praktische gids

Viktor Denayer31 augustus 2016

Heel overzichtelijk document. Verschillende plaatsen bezocht zoals vermeld. Remich, Echternach en Esch-sur Sure zijn toppers. Perekopwandeling rond Echternach ;...zalig.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info