Diekirch Luxemburg bezoeken?

Ontdek oorlogsherinneringen, Romeinse mozaïeken en mooie wandelpaden

De stad Diekirch in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg is erg geliefd bij toeristen. Je vindt hier namelijk veel bezienswaardigheden en attracties, zoals een centrum met autovrije winkelstraten, prachtige wandelpaden, de Eglise Sint-Laurentkerk en musea met Romeinse mozaïeken en oorlogsherinneringen. Lees meer

Diekirch is bekend geworden door het bier dat dezelfde naam draagt.

  • Bezoek de autovrije winkelstraten van Diekirch
  • Ga kano varen op de Sûre
  • Leer meer over de Slag van de Ardennen
  • Bewonder Romeinse mozaïeken in het Musée Municipal
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €12

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Diekirch wordt ook de Ezelstad genoemd, wat verschillende redenen heeft. Door de omliggende gemeenten werden de inwoners ezels genoemd omdat ze de aanleg van de spoorlijn wilden verhinderden. Ook zouden ze vroeger de wijngaard van de Herrenberg bewerkt hebben met ezels en eveneens zou het vervoer van de druiven met ezels gebeurd zijn. De inwoners kunnen er best mee leven want in de rue St.-Antoine hebben ze de Ezelsfontein opgericht.  

Bezicht de oude Eglise Sint-Laurentkerk

Ooit had Diekirch (Dikrech in het Duits) het eerste hotel van Noord-Luxemburg (tweede helft 19de eeuw), maar dat is nu verdwenen. Van veel oudere datum is de kerk, de pre-romaanse “Eglise Sint-Laurent”, die in de 7de eeuw gebouwd werd op de restanten van een oude Romeinse villa. Deze is nu nog steeds te bezichtigen

Bezoek het Musée National d'Histoire Militaire

Tijdens de Tweede Wereldoorlog had Diekirch veel te lijden, net als talrijke andere plaatsen in het groothertogdom: in 1944 - '45 werd hier bijzonder hard gevochten in de Slag der Ardennen. In het “Musée National d’Histoire Militaire” verneem je er alles over. Het meesterstuk van het museum is een reconstructie van de doortocht van de Sûre door Amerikaanse infanteriesoldaten op 18 januari 1945.

Ontdek het Musée Municiapal des Mosaïques Romaines

Diekirch ligt net op de grens tussen de Luxemburgse Ardennen en het vruchtbare Gutland en is aan de noordkant beschermd door een bergrug. Deze ideale locatie hadden de Romeinen dan ook opgemerkt, waarna ze hier een nederzetting met villa's bouwden. Geregeld ontdekt men bij opgravingen Romeinse mozaïeken. Deze kun je bewonderen in het “Musée Municipal des Mosaïques Romaines”, dat in de loop van 2009 zijn deuren heropende.

Bewonder de natuur aan de Sûre

Diekirch heeft talrijke wandelpaden langs de Sûre van ongever 60 kilometer lang. Ook fietspaden zijn er te vinden met afstanden van 35 tot 88 km. Daarnaast kan je ook kano varen op de Sûre zelf. Op die manier zijn er erg veel mogelijkheden om van de mooie natuur te genieten.

 

Reviews en beoordelingen Diekirch

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken de veelzijdige stad Diekirch in Luxemburg ? Plaats je beoordeling

Broothaers Christianne28 december 2017

Het was de ideale gids om onze reis voor te bereiden. Top!

Husson Lode24 september 2017

Handige reisgids met zeker voldoende info!

Greta Valgaerts20 oktober 2016

Heel handige gids. Hebben er veel gebruik van gemaakt bij ons bezoek aan het drielandenpunt ( Neuerburg ) in de maand oktober.

Seynhaeve Marc19 mei 2016

Voor ons perfecte gids, duidelijk en alles bleek te kloppen. De informatie werd door ons dan ook gebruikt, zodoende werden de mooiste plekjes gevonden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info