Bezoek het prachtige Clervaux in Luxemburg

Hier vind je talrijke bezienswaardigheden, zoals het kasteel en de abdij

Clervaux (Klierf in het Duits) is het meest noordelijke stadje van het Groothertogdom Luxemburg en is prachtig gelegen in het dal van de Clerve. Het stadje, met nog geen tweeduizend inwoners, beschikt over verschillende bezienswaardigheden zoals een abdij, een kasteel en een kerk uit 1910 in Rijnlands-Romeinse stijl. Lees meer

De unieke ligging van Clervaux in het dal aan de Clerve zorgt voor een adembenemd uitzicht
  • Bewonder de fototentoonstelling "The family of man" in het kasteel van Clervaux
  • Bezichtig de interessante abdij
  • Speel 'jeu de boules' bij de plaatselijke camping 
  • Beoefen watersport in Weiswampach
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €12

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Bezichtig het kasteel van Clervaux

Het kasteel van Clervaux werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest. Nu is deze bezienswaardigheid volledig hersteld en ingericht als tentoonstellingsruimte voor de Slag der Ardennen in Clervaux. In het kasteel is de fotocollectie “The Family of Man”  te bewonderen, een van de grootste fototentoonstellingen ter wereld. In datzelfde kasteel is er een expositie van maquettes van alle kastelen van het Groothertogdom Luxemburg. De drie verschillende tentoonstellingen kan je apart bezoeken of een ticket kopen voor de drie samen. Ook is er in de Grand Rue het “Musée du Jouet” waar kinderen veel plezier aan kunnen beleven.

Bezichtig de prachtige abdij

De abdij werd gebouwd in 1910 en ligt een eindje buiten het centrum van Clervaux boven op een heuvel. Het is een Benedictijnenabdij van Sint-Maurice. Je kunt de abdijkerk met de crypte bezoeken, wat toch zeker de moeite waard is. Er is een permanente tentoonstelling over het kloosterleven te zien. Vlakbij de abdij staat er een gedenkteken, het Klëppelkirch-monument, ter herinnering aan de boeren die zich verzet hebben tegen de Franse bezetters in de periode 1795-1798. De naam verwijst naar de knuppels waarmee de boeren zich verdedigden.

Ontdek de interessante omgeving van Clervaux

Op ongeveer 10 kilometer afstand van Clervaux bevindt zich het meer van Weiswampach, waar diverse watersporten beoefend kunnen worden. Daarnaast kunnen liefhebbers van “jeu de boules” aan de slag nabij de plaatselijke camping. 

Reviews en beoordelingen Clervaux

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek het prachtige Clervaux in Luxemburg? Plaats je beoordeling

Luc Bosmans27 maart 2022

Sterk aan te bevelen. Duidelijke beschrijving van de bezienswaardigheden en leuke wandelingen. Met een reisgids zit je altijd goed!

VANDERSTICHELEN DANIEL22 juli 2019

TEVREDEN ZOALS ALTIJD OVER DE REISGIDSEN VAN EUROREIZEN

Kurt Vanslembrouck10 november 2017

Zeer handige uitleg en begeleiding te vinden op internet via de reisgids! Clerveau zelf is een prachtig stadje met een pareltje van een kerk. Ook de abdij werd bezocht, alsook adembenemende wandelingen gemaakt. Blij dit allemaal gedaan te hebben...

Fernand Messiaen1 maart 2017

Prachtige route en reisplanning. Misschien graag iets meer over de Luxemburgse Moezelroute en bvb over Stadtbredimus en het wijnmuseum van Ehnen. Zeker de moeite waard om deze meerdaagse rondrit te ondernemen. Proficiat met jullie planningen!

Rudy Van Rintel8 augustus 2016

Prachtige driedaagse met de cabrio. Lekker gegeten in Clervaux, Rhino Steak House. Zeer nuttige reisbeschrijving. Bedankt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info