Kom genieten in Ettelbruck & Wiltz in Luxemburg

Bezichtig een 17e eeuws kasteel, het General Patton Museum en meer

Ettelbruck en Wiltz zijn prachtige en erg verschillende steden in het Groothertogdom Luxemburg. Ettelbruck is namelijk vooral bekend door de centrale ligging en het General Patton Memorial Museum. Wiltz is minder centraal gelegen, maar hier vind je daarentegen wel erg mooie natuur, maar ook een 17e eeuws kasteel en de Tuinen van Wiltz. Lees meer

Door Ettelbruck en Wiltz beide te bezoeken krijg je een goed beeld van de veelzijdigheid van Luxemburg.
  • Geniet van de natuur in Ettelbruck en Wiltz
  • Bezoek het General Patton Memorial Museum in Ettelbruck
  • Bezichtig de Tuinen van Wiltz
  • Verken het 17e eeuwse kasteel
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €12

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Verken het indrukwekkende Ettelbruck

Ettelbruck is net als Diekirch behoorlijk centraal gelegen en heeft goede verbindingen over de weg en over het spoor. Dit is dan ook een goede uitvalsbasis om Luxemburg te verkennen.

Daarnaast vind je hier verschillende bezienswaardigheden. Het General Patton Memorial Museum is daar de meest bekende van. Dit museum is namelijk speciaal gericht aan de Amerikaanse generaal Patton die beschouwd wordt als de bevrijder van Luxemburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is ook een speciaal monument voor hem gemaakt.

Bezoek het mooie Wiltz

Wiltz ligt tussen de bossen en langs de gelijknamige rivier in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg. Doordat deze plaats niet langs een grote verbindingsweg ligt is Wiltz bij sommigen misschien minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk en interessant.

In Wiltz vind je namelijk verschillende mooie bezienswaardigheden. Het 17e eeuwse kasteel van Wiltz is er daar één van. In dit kasteel vind je het museum voor Bierbrouwkunst en Leerlooierij en het museum van de Slag om de Ardennen. Deze zijn zeker een bezoek waard. Daarnaast is het ook mogelijk om gratis de Tuinen van Wiltz te bezoeken die een waar kunstwerk zijn en waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Ook zijn er zijn in Wiltz talrijke wandel- en fietsroutes. Wie wil kan ook mountainbiken of parachutespringen en er zijn tennis- en badmintonbanen. Verkoeling kan je vinden in het openluchtbad.

Reviews en beoordelingen Ettelbruck & Wiltz

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kom genieten in Ettelbruck & Wiltz in Luxemburg ? Plaats je beoordeling

Snellinx Rudi26 oktober 2019

Prima gids

Mireille Beeck7 februari 2017

Fijne vakantie gehad. Mooie omgeving. Bossen rond Berdorf zijn heel mooi Ven fantastisch om te wandelen. Clerveaux bezocht en Esch-sur-Sure, zijn mooie plaatsen. Veel aan brochure gehad.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info