Rondreis 8 dagen 'veelzijdig Bretagne'

Verken met de wagen op rondreis het mooiste van Bretagne

 De rondreis 'Veelzijdig Bretagne' 8 dagen laat je kennismaken met spectaculaire en bekende bezienswaardigheden langs de Bretoense kust, met unieke goed verborgen unieke plekjes, maar ook met de bekende bestemmingen als Carnac, Quiberon en andere eilandjes. Hotels op toplocaties om uitstapjes te maken. Wandel even rond in de stadjes Vannes, Fougères en Brest. Geniet van de Golf van Morbihan. Mis tijdens deze rondreis niks van de hoogtepunten van het veelzijdige Bretagne. Op maat voorbereid en gesneden maar jij kiest uit onze ruime selectie met voorstellen. Lees meer

Maak een keuze uit onze selectie en geniet op boeiende wijze van het veelzijdige Bretagne.
  • Inclusief: 7 overnachtingen met ontbijtbuffet, meer informatie over de hotels bekom je door op de link te klikken van het hotel in het reisprogramma (hieronder).
  • Op je heenreis Mont Saint-Michel bezoeken?
  • Onvergetelijke zichten op Noordwestkust
  • Bezoek aan drie kerkdomeinen
  • Bewondering alom bij hoogtepunt van Bretoense kust
  • Maak kennis met Carnac, Quiberon, Belle-Île
  • Even de stad in in Vannes en Fougères
  • Gratis reisgids Bretagne compleet bij boeking   
Meer info en boekenva. € 399,-
399Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

Hieronder vind je een reisprogramma dat een inspiratiebron is, je doet er dus mee wat je wenst.

3 nachten in Hotel La Butte **** in Plouider
Voordeligste prijs bij aankomst op maandag.

Hotel La Butte *** is hedendaags ingericht, gelegen aan rand van het dorp Plouider in het departement Finistère. Op de achtergrond de zee en uitgestrekte weilanden zorgen voor dat rustgevend gevoel. Nog meer ontspanning met het aanbod van de spa, verwarmd binnenzwembad, sauna en hamam (betalend). Gastronomisch restaurant met Michelin 1*. Comptoir de la Butte is het tweede restaurant met eenvoudige gerechten. 

Dag 1: heenreis (842 km vanuit Brussel)
Ben je vroeg vertrokken dan is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de Mont Saint-Michel, het unieke schiereiland met de talloze restaurantjes, winkeltjes en huisjes uit de 15de en 16de eeuw en op de top de abdij. Opgelet, omdat de parking een eindje weg ligt, moet je voor een kort bezoek toch algauw 3 à 4 uur uittrekken. 

Dag 2: Pointe Saint-Mathieu en Le Conquet
Dit moet een onvergetelijke eerste kennismaking zijn met de ruwe Noordwestkust van Bretagne. Pointe Saint-Mathieu is een rustig plekje en het uiterste puntje van Bretagne, op ca. 60 km van je hotel. Je kan er heel wat wandelingen maken, een bezoekje brengen aan een vuurtoren, abdijruïnes, een memorial met een crypte, een kerk. Dit is best te combineren met een bezoek van het charmante vissersdorpje Le Conquet (op minder dan 5 km) en via een passerelle geraak je aan de overkant bij het uitzichtpunt Pointe de Kermovan  en het strand Plage des Blancs Sablons. 

Dag 3: bijzondere kerken of Brest 
Wat je te zien krijgt is uniek. Drie kleine Bretoense dorpjes dicht bij elkaar gelegen met een merkwaardig kerkdomein met een kerk, een knekelhuis en een calvarie. Je kan er best een volle dag voor uittrekken en zeker alle drie doen, ze zijn enorm verschillend. Of je gaat een dagje naar Brest, vooral bekend voor zijn aquarium Océanopolis. Maar vergeet niet om het Château de Brest te bezoeken, een museum over het kasteel, over de scheepsbouw, een expeditie enz.

4 nachten in Hotel Tumulus *** in Carnac

Het Tumulus*** hotel ademt nog de sfeer uit van de belle époque. Je verblijft in een villa omgevormd tot een charmehotel. De keuken heeft er een hoogstaande kwalitatieve reputatie. Het restaurant kijkt er overigens uit op de grote tuin. Er is een bubbelbad, verwarmd openluchtzwembad (vanaf mei tot september), en je mag gratis gebruik maken van de hamam. Behandelingen in de wellness zijn betalend. Centrum op wandelafstand. Naar het strand is ca. 2 km. 

Dag 4: transfert via Pointe du Raz en Pointe du Van 
Er staat je een transfertrit te wachten naar je hotel in Carnac van ca. 190 km in een rechtstreekse rit maar je kan ook kiezen om via Pointe du Van en Pointe du Raz te rijden. Dan is de afstand 299 km. Maar je gaat dan kijken naar het hoogtepunt van de Bretoense kusten. Twee korte wandeltrajecten brengen je naar de mooiste en wildste plekjes. Onderweg naar Pointe du Raz kom je langs een biscuiterie van de typische Bretoense koekjes. 

Dag 5: Carnac 
Carnac is beroemd voor zijn menhirs, dolmen en de grootste tumulus van Europa. Bezoek zeker de tumulus achter je hotel. Rij langs de terreinen met menhirs of neem het treintje of open tourbus om geen enkel prehistorisch plekje te missen.

Dag 6: Quiberon 
Vandaag bezoek je Quiberon, een schiereiland met een zeer mooie en gevarieerde kuststrook, dichtbij de Golf van Morbihan. We laten je kennismaken met met de Côte Sauvage, met het badplaatsje Port Maria, met prachtige uitzichtpunten (Pointe du Percho en Pointe de Kervihan). We nemen je ook mee naar een visconserven bedrijf. Je zal versteld staan wat er nog allemaal manueel moet gedaan worden. 

Dag 7: Port Louis & Vannes of Belle-Île (ferry)
Je kan met de ferry voor een dagje naar Belle-Île, een dichtbij gelegen eiland met een prachtige kust. Of je verkiest één of twee steden te bezoeken: Port Louis 32 km westwaarts (citadel met museum) en/of Vannes 32 km oostwaarts. Deze laatste is bekend voor zijn vakwerkhuizen, mooie tuinen/parken en zijn kasteel.

Dag 8: terugreis via Fougères of rechtstreeks 820 km naar Brussel
Heb je er nog zin in en je zie je er niet tegenop om laat thuis te komen dan is het plaatsje Fougères een aanrader. Het is totaal iets anders van wat je reeds gezien hebt op deze reis. Minder spectaculair maar zeer charmant. Je kan er het kasteel bezoeken. Er staan prachtige herenhuizen, vakwerkhuizen, een laatgotische kerk enz. Fougères ligt op 200 km van je hotel, dus een ideale middagstop. Van daaruit is het nog ca. 440 km naar Brussel. 

Kaart van de rondreis Bretagne veelzijdig

Meer info en boeken

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis 8 dagen 'veelzijdig Bretagne'? Plaats je beoordeling

Caroline Meurrens 23 februari 2024

Gedetailleerd genoeg om de weg die jullie uitgetekend hebben over te zetten in een routeplanner. Gezien ik ze met de moto ga doen heb ik hier en daar de route gepersonaliseerd. Ik ga zeker gebruik maken van jullie stadswandelingen en de meeste aangeraden bezienswaardigheden bezoeken

Maggy 14 februari 2023

Zeer interessant reisgids alles wat ik wilde weten heb ik erin terug gevonden . Maggy

marian herman 14 maart 2022

Bij het inkijken van de bundel kwamen de kriebels om meteen in de auto te springen en op verkenning te gaan. Het overzicht is gevarieerd en gedetailleerd. Het lijkt me een echte aanrader. Wie weet grijpen we nog deze kans.

Luc Daneels 24 januari 2022

Een dikke pluim, zeer gedetaileerd en een uitnodiging om deze trip aan te vangen. Bedankt. LD

jef vervrangen 19 juni 2019

Hi, Leuk , bondig en praktisch opgesteld met goeie tips tks Jef

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info