Brest: bezienswaardigheden

Maak kennis met de hoogtepunten van Brest

In Brest, een stad in het Franse Bretagne, is de link met de zee heel dichtbij. Brest ligt op het meest westelijke deel van Bretagne. De toegang tot de haven is er vrij smal. Die was vroeger erg strategisch, aangezien het de stad extra bescherming bood. Deze toegang wordt ook wel de Rade de Brest genoemd, een 25 km lange inham. In de tijd van de Romeinen werd er een eerste militaire vesting gebouwd. Vanaf de 12e eeuw rees er een kasteel op dat regelmatig het mikpunt van gevechten werd. Lees meer

De stad Brest werd na de verwoesting van 1944 heropgebouwd en is tegenwoordig de modernste stad van Bretagne.
 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 369 - Boek nu
 • Maak kennis met het heropgebouwde Brest
 • Bezoek de wondere zeewereld van Océanopolis
 • Daal af naar een onderzeebasis voor de kust
 • Doe een rondleiding op een marinewerf
 • Geniet van het haventje van Brest
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Rade de Brest

Eerst werd de haven van Brest onder Lodewijk XIII en later onder Lodewijk XIV uitgebouwd tot dé marinehaven van Frankrijk en is nu een bezienswaardigheid die niet weg te denken is tijdens je vakantie Bretagne. Helaas moest de haven in die functie een zware tol betalen in de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers namen de haven in beslag en installeerden er een werf voor hun onderzeeërs. Door de vele bombardementen lag Brest zo goed als volledig plat en moest het van de grond af aan heropgebouwd worden. Het aanschijn van de stad is dan ook niet oud. Dat zal je vast wel opvallen tijdens een bezoek.

Brest is ook een gekende universiteitsstad. Het kasteel Château de Brest is nog één van de weinige overblijfselen uit de vroegste geschiedenis, gebouwd in de 11e eeuw, en moet je absoluut bezoeken. Het onderging al verschillende verbouwingen.

Océanopolis

Een topbezienswaardigheid in de vakantie is Océanopolis. Sinds 1990 wordt in 3 paviljoens het leven in de verschillende oceanen ter wereld op bijzondere wijze getoond. Zo kan je tijdens jouw vakantie ook nog eens wat opsteken over de oceanografie, het fenomeen van de getijden, de voedselketen en de gevaren in zee. Ook leuk om doen is  een simulatie meemaken van een afdaling naar een onderzeebasis voor de kust van Bretagne. Check hier kwallen, zeehonden en zeesterren. In het poolpaviljoen spot je waggelende pinguïns. Multimedia vertellen je alles over het noord- en zuidpoolgebied. En dat in Bretagne!

Ontdek hoe ijs ontstaat en wat de rol van het klimaat is. Zeehonden en robben vragen er je aandacht. In het tropische paviljoen vind je uiteraard een oneindig aantal aquaria met kleurrijke tropische vissen uit de Indische Oceaan en Caraïbische Zee. Maar natuurlijk spot je er ook verschillende soorten haaien. Wil jij Océanopolis bezoeken? Trek er dan minimaal een halve dag voor uit.

Arsenal de la Marine

Het Arsenal de la Marine laat je tijdens jouw vakantie in Bretagne kennismaken met een na de oorlog volledig heropgebouwde marinewerf. Het laatste schip dat hier te water werd gelaten was het vliegdekschip Charles-de-Gaulle in 2001. Nog steeds is er het commandocentrum van de Noord-Atlantische vloot gevestigd. Enkel met een gids kan je een rondleiding op de marinewerf doen, waarbij je dan ook de onderzeebootbasis van de Duitsers bezoekt. Ook kan je eventueel, afhankelijk van de stemming van de aanwezige militairen, een kijkje nemen op de patrouilleboten, mijnenjagers en opleidingsschip van de Franse marine.

Zeilschepen Brest

Om de vier jaar trekken in Brest een groot aantal zeilschepen voorbij, een stuk of 2000. Elke vier jaar weer een grandioos spektakel in Bretagne die je echt niet mag missen wanneer deze plaatsvindt in jouw vakantie. De volgende editie is te zien in 2016. 

Reviews en beoordelingen Brest

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Brest? Plaats je beoordeling

Dirk Machtelings28 augustus 2016

Heel interessante brochure over Bretagne waarin veel nuttige tips, o.a. kortingen voor Oceanopolis in Brest vermeld staan.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info