De bezienswaardigheden van Quiberon

De natuur transformeerde Quiberon tot een schiereiland

Quiberon is een schiereiland van Bretagne in Frankrijk met een zeer mooie en gevarieerde kuststrook, niet zo ver van de Golf van Morbihan vandaan. Het was vroeger een eiland op zich, maar door aanslibbing ontstond een nauwe verbinding met het vasteland (de zogenaamde ‘tombolo’). Omdat er vanuit Auray slechts één toegangsroute is naar Quiberon, is het er vaak druk. Lees meer

Quiberon biedt een grote verscheidenheid aan landschappen, van een spectaculaire ruige kust in het westen tot fijn zand in het oosten.

 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 439 - Boek nu
 • Ontdek de wildheid van de Côte Sauvage
 • De zee botst en klotst tegen de grillige rotsen
 • Wandel tot aan de Pointe du Percho 
 • Zoek de stranden op aan de oostkust
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Westkust Quiberon

De oost- en westkust van Quiberon zijn totaal verschillend van elkaar. Langs het westen, de Côte Sauvage, is het uitzicht bijzonder fraai, maar wel erg ruw. Je vindt er tijdens jouw vakantie Bretagne meerdere bezienswaardigheden als een mengeling van kliffen, grotten, gevaarlijke afgronden en kreekjes, maar ook zandstrandjes die niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn. Bovendien is hier zwemmen niet mogelijk door de plots opduikende vloedgolven. De zee gaat er flink tekeer en botst en klotst tegen de grillige rotsen. Niet heel ideaal wanneer je een zwemvakantie tijdens jouw vakantie Quiberon voor ogen had.

Mis tijdens een wandeling langs de westkust van Quiberon zeker niet de bezienswaardigheid Pointe du Percho voor een fantastisch uitzicht over de Côte Sauvage, ook wel de ‘Tombolo’. Bemerk ook het tijdens de 19e eeuw verbouwde fort van Penthièvre, waar tot vandaag de dag nog een trainingscentrum van het Franse leger gevestigd is. 

Oostkust Quiberon 

Langs de oostkust van Quiberon ligt de gelijknamige hoofdplaats Quiberon. Het kan er hier ook ‘onstuimig’ aan toe gaan, maar dat komt dan ook door de drukte van het strandtoerisme. Hier vind je tijdens jouw vakantie Quiberon mooie zandstranden in Bretagne. Bij Beg-Rohu ligt de Ecole Nationale de Voile. Dit is nog steeds één van de bekendste trainingscentra ter wereld voor surfers, kite-surfers en zeilers. En dat middenin Bretagne.

Reviews en beoordelingen Quiberon

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Quiberon? Plaats je beoordeling

Geert Muylle4 december 2018

De gids ziet er mooi uit, ik zal hem zeker kunnen gebruiken.

vercauteren ann4 februari 2018

Het ziet er echt een heel overzichtelijk en interessant artikel uit, en denk wel dat we er voldoende tips gaan in vinden om te kunnen gebruiken tijdens ons geplande trip naar Bretagne.

Ghislain25 augustus 2016

Quiberon is mooi maar zeer druk en er is maar één weg met op het einde veel winkels

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info