De bijzondere bezienswaardigheden van Belle Île

Eén van de mooiste Bretoense eilanden

Belle Île is de grootste van de Bretoense eilanden in Frankrijk. Je komt hier tijdens jouw vakantie Bretagne naartoe om te genieten van het strand, een duik in het water en een wandeling langs de kliffen of langs de vele kleine inhammen. De kust van Belle Île is er wild en ruw. De meest opvallende bezienswaardigheid op Belle Île is de imposante Citadel Vauban (10 ha groot), genoemd naar de maarschalk en bouwmeester Sébastien Le Prestre de Vauban (1633-1707). Het oorspronkelijke verdedigingsbolwerk ligt in de hoofdplaats Le Palais. Lees meer

Geen plek doet haar naam meer eer aan dan Belle Île, letterlijk 'mooi eiland'.
 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 439 - Boek nu
 • Bezoek de citadel van Vauban
 • Bewonder de rotsnaalden Les Aiguilles
 • Geniet van de mooie panorama's
 • Ontdek de mooiste plekjes van de Côte Sauvage
 • Claude Monet vond inspiratie op Belle Île
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Citadel Vauban

De verdediging van Belle Île was voorheen nodig gezien ook de Saksen, Vikingen en Britten het strategische belang van dit eiland van Bretagne inzagen. De bezienswaardigheid Citadel Vauban diende ook lange tijd als gevangenis en is nu een museumhotel in Bretagne. Inderdaad, dit is wat je denkt dat het is. Er is een hotel in gevestigd en tegelijk kan je er een museum bewonderen waar modellen van zeilschepen worden getoond. Je kunt er ook terecht voor informatie over de geschiedenis van het eiland en je kan er een kruitmagazijn, de keukens, kazemat en de voormalige gevangenis bezichtigen. Een absolute aanrader voor jouw vakantie Bretagne. De actrice Sarah Bernhardt was erg verknocht aan Belle Île, er is zelfs een museum naar haar vernoemd. Een andere beroemdheid is Claude Monet. Hij schilderde er 38 doeken. Ook deze kan je bewonderen in jouw vakantie.

Sauzon

De gemeente Sauzon in Belle Île heeft een leuk haventje, mooie huizen en talrijke restaurants en cafés. Leuk om te bezoeken tijdens je vakantie Bretagne. Een mooi panorama is te bewonderen op de noordelijke landtong Pointe des Poulains. Dit is meteen een mooie bezienswaardigheid. Maar je moet tijdens de vakantie ook zeker de Grotte de l’Apothicairerie (grot van de apothekers) op de westelijke zijde checken. Deze bekende grot van Bretagne heeft haar naam te danken aan de rijen vogelnestjes van aalscholvers die zich aan het plafond bevinden en die lijken op de stopflessen in een oude apotheek.

Côte Sauvage

Côte Sauvage (zuidwest- en westkust) biedt de mooiste plekjes van Belle Île en Bretagne in jouw vakantie met als hoogtepunten het strand van Donnant en de rotspunten van Goulphar (met spectaculaire inham) en Port-Coton (schuimend zeewater wat op een dot watten lijkt). Op Port-Coton bevinden zich les Aiguilles, rotsnaalden als het ware, die je absoluut gezien moet hebben.

Quiberon

Vanuit de gemeente Quiberon maak je vele leuke uitstapjes. Doe mee aan gave watersportactiviteiten als boottochten, vissen op zee, zeilen, kajakken of kitesurfen. Vanuit verschillende Franse plaatsen gaan er ferry-verbindingen naar het schiereiland Quiberon.

Reviews en beoordelingen Belle-Île

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bijzondere bezienswaardigheden van Belle Île? Plaats je beoordeling

Filip Devos13 juli 2020

Handige gids om je langs de hoogtepunten van Bretagne te loodsen

Fred Van de winckel23 juli 2019

Aan de hand van jullie gids heb ik mijn volledige reis zeer gemakkelijk kunnen voorbereiden. Dat was een aangename verrassing. Nu nog vertrekken en fatsoenlijk weer krijgen. Maar dat is jullie verantwoordelijkheid niet...😎. Groet en dank.

Savels Marleen28 augustus 2018

We hebben onze reis gepland aan de hand van de uitgebreide en duidelijke uitleg die in de gids staat. Voor elk wat wils hou je meer van wandelen in de natuur, genoeg info om 14 dagen te vullen. Hou je van kastelen en musea ook daar genoeg om er een fijne vakantie van te maken. Kortom, een gids om U tegen te zeggen

Vanbavinckhove-Dommecent Michel-Maria11 juli 2016

Zijn reeds meerdere malen naar Bretagne geweest , maar men ontdekt altijd nieuwigheden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info