Rondreis romantisch Zuid-Bretagne en Loire 9 dagen rondreis

Laat je verleiden door bizarre combinatie van romantiek, kastelen en wilde kusten

Rondreis in Zuid-Bretagne en de Loire met eigen wagen. Als je Loire zegt, denk je aan kastelen. We hebben uiteraard de meest bekende in deze rondreis opgenomen, maar ook enkele minder bekende. Het is niet alleen maar kastelen in de Loirevallei. Ook steden als Nantes en Tours zijn een bezoek meer dan waard. Totaal iets anders wordt de trip in het zuiden van Bretagne waar we ons in Carnac kunnen verwonderen over de menhirs en dolmen. Genieten doe je zeker in de Golf van Morbihan. Misschien hop je er wel naar enkele van de te betreden eilanden, groot en klein. Zo wordt deze rondreis wel heel speciaal. Kastelen, beetje prehistorie en een ruwe kustlijn.  Lees meer

Kastelen, romantiek en een wild schuimende Atlantische Oceaan maken van deze rondreis iets heel bijzonder. Lees verder.
  • Verblijf in romantische hotels 3*
  • Inclusief: 8 x ontbijtbuffet
  • Bezoek steden als Nantes, Tours
  • Keuze uit veel kastelen en allemaal de moeite
  • Combineer met de wilde kustlijn van Zuid-Bretagne
  • Gratis reisgids bij reservering 
Vraag een offerte aanva. € 585,-
585Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

4 nachten in Nivillac (La Roche-Bernard): Hotel Domaine de Bodeuc ***  

Domaine de Bodeuc*** is een romantisch maison de campagne uit 1850. Je bent hier in Zuid-Bretagne. Onthaasting kennen ze hier al lang voordat het woord was uitgevonden. Kleinschalig (15 kamers in trendy kleuren) en een restaurant 'gourmand'. Dat belooft. Verwarmd openluchtzwembad in een parkje. 

Dag 1: De route vanuit Brussel is iets meer als 750 km. Net genoeg om bij aankomst wat rust in te bouwen voor wat komen zal. Al zal een verkenning van La Roche-Bernard, slechts op 5 minuutjes, nog wel kunnen. De straatjes nodigen uit om er te slenteren, er lag vroeger een Vikinghaven. Haventjes als Guérande, Piriac-sur-Mer en La Baule liggen een half uurtje ver. Misschien na een verkwikkende douche voor wie nog zin heeft.
Dag 2: bezoek aan Nantes met zijn prachtige rijkdom uit 18de en 19de eeuw. We hebben er een stadswandeling. Kathedraal, enkele musea, een kasteel, een van de mooiste tuinen van Frankrijk, ... dat alleen al is de moeite waard om Nantes te bezoeken. 
Dag 3: combineer de Golf van Morbihan en Vannes. De Golf van Morbihan is een binnenzee met een onwaarschijnlijk mooie fauna en flora. Twee eilandjes zijn te betreden, maar logisch, het kan er dus druk zijn. Vannes heeft vakwerkhuizen, nauwe straatjes, kastelen, een jachthaven, ...  
Dag 4:  naar Carnac om er de best bewaarde bezienswaardigheden uit de prehistorie op Franse bodem te zien. Wat Stonehenge is voor Groot-Brittannië is Carnac voor Frankrijk. 

4 nachten in Montlouis-sur-Loire: Château de la Bourdaisière ***

Na de transfer beland je in de Loirestreek. Château de la Bourdaisière *** is een renaissancekasteel in een park van 55 ha. Een streling voor het oog met een perfect onderhouden planten- en moestuin. Exquise keuken. Romantiek en gelukzalig gevoel overheersen hier. Buitenzwembad op 250 m. Ideaal gelegen om andere kastelen in de buurt te gaan bezoeken.  

Dag 5: transfer naar Montlouis-sur-Loire, ca. 300 km. Een halte kan je houden in Angers (ongeveer halfweg) met een fraaie kathedraal, de likeur Cointreau, enkele musea en een robuuste burcht of in Tours, al kan je Tours (kathedraal, kerken, wijnmuseum) ook bezoeken op de voorlaatste dag bijvoorbeeld.  
Dag 6: Keuze te over om kastelen te bezoeken. Twee per dag lijkt nog haalbaar. Chenonceaux en Amboise (2 kastelen) kunnen perfect gecombineerd worden. Of je kiest voor het duo Chambord en Cheverny die ietsje verder liggen van je verblijf.   
Dag 7 en 8: Misschien bezoek aan kastelen uit dag 6 maar we hebben er nog in voorraad: Villandry en Azay-le-Rideau zijn qua ligging te doen om op één dag te bezoeken. Of wat denk je van één kasteel en een stad. Die stad is dan Tours, de keuze van het kasteel dringen we je niet op.    
Dag 9: terugreis, ev. in etappes met bezoek aan Chartres (stadswandeling) of het Orléans van Jeanne d'Arc.

Vraag een offerte aan

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis romantisch Zuid-Bretagne en Loire 9 dagen rondreis ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info