Rondreis romantisch Zuid-Bretagne en Loire 8 dagen rondreis

Laat je verleiden door bizarre combinatie van romantiek, kastelen en wilde kusten

Rondreis in Zuid-Bretagne en de Loire met eigen wagen. Als je Loire zegt, denk je aan kastelen. We hebben uiteraard de meest bekende in deze rondreis opgenomen, maar ook enkele minder bekende. Het is niet alleen maar kastelen in de Loirevallei. Ook steden als Nantes en Tours zijn een bezoek meer dan waard. Totaal iets anders wordt de trip in het zuiden van Bretagne waar we ons in Carnac kunnen verwonderen over de menhirs en dolmen. Genieten doe je zeker in de Golf van Morbihan. Misschien hop je er wel naar enkele van de te betreden eilanden, groot en klein. Zo wordt deze rondreis wel heel speciaal. Kastelen, beetje prehistorie en een ruwe kustlijn.  Lees meer

Kastelen, romantiek en een wild schuimende Atlantische Oceaan maken van deze rondreis iets heel bijzonder. Lees verder.
  • Verblijf in romantische hotels 3*
  • Inclusief: 7 x ontbijtbuffet
  • Bezoek steden als Nantes, Tours
  • Keuze uit veel kastelen en allemaal de moeite
  • Combineer met de wilde kustlijn van Zuid-Bretagne
  • Gratis reisgids bij reservering 
Vraag een offerteva. € 325,-
325Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

3 nachten in Villandry: Le Haut des Lys ***

Dit familiaal hotel ligt op slechts 500 meter van het kasteel van Villandry, vooral omwille van zijn indrukwekkende tuinen. Het hotel ligt heel rustig en is gehuisvest in een voormalig klooster. In 2014 werd dit gerestaureerd en omgebouwd tot hotel. Er zijn slechts 20 kamers, het diner (Table d'hôte) kan in het hotel genomen worden.

Dag 1: heenreis, eventueel met bezoek aan Chartres (stadswandeling) of het Orléans van Jeanne d'Arc.

Dag 2: Start zeker met een bezoek aan de tuinen van het kasteel van Villandry. Die tuinen liggen op drie niveaus, maar toch harmonieus. Combineer dit met een bezoek aan het kasteel van Azay-le-Rideau (10 km). Een kasteeltje gelegen in het water.

Dag 3: Bezoek vandaag het kasteel van Chinon (33 km). Het ligt middenin het middeleeuwse Chinon. Of je kan de abdij van Fontevraud bezoeken, dat is één van de grootste kloostercomplexen in Frankrijk.

Dag 4: Op weg naar het volgende hotel kan je het bekende Ecole Nationale d'Equitation in Saumur (op 60 km vanaf Villandry) bezoeken. Het is er het summum van de paardendressuur. Andere mogelijkheden zijn Angers (kathedraal en kasteel) en het kasteel van Serrant.

4 nachten in Nivillac (La Roche-Bernard): Hotel Domaine de Bodeuc ***  

Domaine de Bodeuc*** is een romantisch maison de campagne uit 1850. Je bent hier in Zuid-Bretagne. Onthaasting kennen ze hier al lang voordat het woord was uitgevonden. Kleinschalig (15 kamers in trendy kleuren) en een restaurant 'gourmand'. Dat belooft. Verwarmd openluchtzwembad in een parkje. 

Dag 5: Start met een bezoek aan een hoogtepunt van Bretagne en rij naar Carnac om er de best bewaarde bezienswaardigheden uit de prehistorie op Franse bodem te zien. Wat Stonehenge is voor Groot-Brittannië is Carnac voor Frankrijk. Al zal een verkenning van La Roche-Bernard, slechts op 5 minuutjes, je misschien ook wel bekoren. De straatjes nodigen uit om er te slenteren, er lag vroeger een Vikinghaven. Haventjes als Guérande, Piriac-sur-Mer en La Baule liggen een half uurtje ver.

Dag 6: Bezoek aan Nantes met zijn prachtige rijkdom uit 18de en 19de eeuw. We hebben er een stadswandeling. Kathedraal, enkele musea, een kasteel, een van de mooiste tuinen van Frankrijk, ... dat alleen al is de moeite waard om Nantes te bezoeken.

Dag 7: Combineer de Golf van Morbihan en Vannes. De Golf van Morbihan is een binnenzee met een onwaarschijnlijk mooie fauna en flora. Twee eilandjes zijn te betreden, maar logisch, het kan er dus druk zijn. Vannes heeft vakwerkhuizen, nauwe straatjes, kastelen, een jachthaven, ... 

Dag 8: terugreis, 756 km van Brussel

Vraag een offerte

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis romantisch Zuid-Bretagne en Loire 8 dagen rondreis ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info