Stadswandeling Nantes

Een wandeling langs nieuwe en oude bezienswaardigheden

In Nantes kan je rustig een ganse dag vertoeven door de veelheid aan bezienswaardigheden en musea. Vervelen zal je zich zeker niet want naast zijn monumenten en attracties heeft het ook nog veel autovrije winkelstraten en een unieke winkelgalerij. Het meest opvallend is wellicht de wandelende olifant van Les Machines de l'Île. Dit behoort tot de reconversieprojecten van de oude haven. En ze hebben nog meer in petto. Het meest ingetogen is de reflectieruimte over de slavenhandel. Oogverblindend zijn dan de praalgraven in de kathedraal en verrassend is het mooi bewaard gebleven kasteel. Klaar voor een verkenning?  Lees meer

  • Maak een wandeling met de olifant
  • Ontdek de machines van Les Machines de l'Île
  • Sta stil bij de vele expedities met slaven
  • Wandel door een monumentale winkelgalerij
  • Bewonder de praalgraven in de kathedraal
  • Geniet van de pracht van het kasteel
Download deze stadswandeling

Bretagne of Loire?

Als je Nantes bezoekt kan je er niet omheen dat dikwijls de regio Bretagne vernoemd is. Nochtans zijn we hier in het departement van de Loire Atlantique. Maar Nantes was meer dan 500 jaar de hoofdstad van Bretagne. Zijn belangrijkste rijkdom dateert van de 18de en 19de eeuw. Toen was dit een zeer floriserende havenstad, mede door de vele expedities met slaven die van hieruit vertrokken. De havenactiviteiten zijn nu verlegd naar Saint-Nazaire. Toch blijft Nantes het economische hart van de Loire Atlantique.

Culinaire tips: restaurants en brasseries in Nantes

Op het eiland van 'Les Machines de l'Île', naast het nieuwe Justitiepaleis, aan de kaai, ligt de bistro/restaurant 'Le 1'. Een echte aanrader maar in het weekend steevast volzet. Het krijgt steeds goede recensies. Reserveren is dus aan te raden. Website: www.leun.fr

Zeer bekend is het restaurant La Cigale op het al even bekende Place Graslin. Het is de oudste brasserie van de stad en gaat terug tot het jaar 1895. Het interieur moet je gezien hebben: sculpturen, faience, spiegels, beschilderde panelen ... maar het is er steeds zeer druk. Er zomaar binnenvallen zonder reserveren lukt bijna niet. Website: www.lacigale.com

Daar niet zo ver vandaan op de Place Royale ligt de grote Taverne Royale. Het is een brasserie/restaurant gespecialiseerd in vis, hun oesters zijn heerlijk! Maar je kan er ook vleesgerechten krijgen. Zij hebben, in tegenstelling tot de vorige aanraders, wel een groot terras. De recensies zijn minder lovend en verschillen nogal veel. Wij hebben er heel goed gegeten (vis) met een vlotte service. Website: www.taverne-royale-nantes.fr

Iets kleins? Café du Passage op het plein bij de kerk op 50 meter van de Place Royale. Het ligt net bij de ingang van een kleine passage. Tijdens weekdagen zit het eivol en is zeer populair bij de lokale bevolking en heeft een zeer hoge beoordeling van recensenten. Ze zijn er supervriendelijk en snelle service voor een beperkte kaart. Ideaal voor een snack. Geen website, adres: Rue Affre 3.

Gelegen langs de weg rond het kasteel, Rue Prémion 2 ligt het restaurant Le Fou du Roi. Snelle service, lekker eten, redelijke prijzen en populair bij de lokale bevolking. Je loopt er zo langs en het ziet er niet zo aantrekkelijk uit aan de buitenzijde. Binnen is het puur bistro. Wij waren er eveneens zeer tevreden. Website: www.fouduroi.fr

Alle restaurants die we beschrijven zijn door ons persoonlijk bezocht geweest om er een hapje of uitgebreid te eten. Opgelet: op zondag zijn er weinig restaurants open op het eiland van Les Machines de l'Île. Ook in het oude centrum is er heel wat gesloten op zondag. Voor zondagmiddag en -avond zeker reserveren tenzij je een snelle hap wilt in de Mc Donalds (zijstraat van de Place Royale).

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Nantes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Nantes? Plaats je beoordeling

simoens ignace18 september 2019

Nantes; leuke mooie stad. Les Machines zijn top! Aangename straten, terrasjes, mensen. Zeker doen. Voorgestelde wandeling is absoluut de moeite.

lydia Van Baelen5 augustus 2019

Zoals steeds een voortreffelijke gids bij het ontdekken van een stad. Het is vergeleken met verschillende andere bronnen op het web en reisgidsen in de bibliotheek. Alle punten die elke gids aanhaalt zij er in vermeld zonde overdadig te zijn. Kortom: heel goed gestructureerd en fantastisch hulpmiddel.

RENAAT De Prekel30 juni 2019

Duidelijke wegaanduiding. Enkele belangrijke monumenten/musea langs deze route. Deze wandeling een must op de eerste dag indien u enkele dagen in Nantes verblijft. Dank U!

Berteyn Lu17 juni 2019

De gids Nantes stadswandeling is zeer overzichtelijk. Ik ben vroeger al verschillende malen geweest.(werk) En op 4oktober gaan we met vrienden op weekend naar Nantes.

Philippe en Veerle26 mei 2019

Met deze wandeling ben je een hele dag zoet (bezoek Les Machines de l’Île Inbegrepen) en krijg je een mooi beeld van Nantes. Wat rondslenteren in de Jardin des Plantes is echt de moeite en rustgevend. Voor het Musée d’arts hadden we spijtig genoeg geen tijd meer. Le Musée Dobrée is sinds 2011 gesloten voor renovatie en dit tot eind 2021, tenminste als het niet langer duurt. Want in de tekst van Euroreizen is er sprake van van 2017 (misschien kan dit aangepast worden).

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info