De bezienswaardigheden van de Golf van Morbihan

Eilanden bezoeken en genieten van een mediterraan klimaat

De Golf van Morbihan, of ook wel Mor Bihan, is Bretons voor kleine zee. Die naam is wel heel toepasselijk voor deze golf aan de zuidkust van Bretagne. De golf is een binnenzee van ca. 20 km breedte en omvat zo rond de 40 eilandjes, waarvan de meesten nauwelijks zijn begroeid. De toegang tot de Atlantische Oceaan strekt zich uit tot slechts 900 meter, wat ervoor zorgt dat de stroming door de invloed van eb en vloed vrij sterk is. Bij elke getijde komt en gaat namelijk zo’n 400 miljoen m³ zeewater in en uit deze baai in Bretagne. Lees meer

In de Golf van Morbihan vind je veel variatie, er is een waterrijk gebied met talloze eilandjes, stranden en in het achterland leuke dorpen.

 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 439 - Boek nu
 • Geniet van een mediterraan klimaat
 • Ontdek de wondermooie natuur
 • Met de veerboot naar Île d'Arz en Île aux Moines
 • Laat je verrassen door de geuren en kleuren
 • Ongestoord wandelen en fietsen
 • Bezoek mooie kastelen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Het klimaat en de natuur van Morbihan

Er heerst een mediterraan klimaat in de Golf van Morbihan. Hier en daar een haventje, een inham, een ongerept strookje strand. Fauna en flora tref je er tijdens jouw vakantie Bretagne nog aan in één van zijn meest natuurlijke vormen. De Golf is dan ook sinds 1990 een beschermd natuurgebied. Geen toeval dat de Golf van Morbihan erg geliefd is. Je vindt vanuit verscheidene plaatsjes veerboten die je naar de enige twee te bezoeken eilanden brengt, alle anderen zijn in privébezit.

Ile aux Moines en Ile d’Arz

Je kunt tijdens je vakantie in Morbihan alleen maar naar de eilanden Île aux Moines en  Île d’Arz. Beide liggen haast centraal in de Golf van Morbihan. Moines is zo’n 6 km lang en daarmee ook het grootste van alle eilandjes. Laat  je verrassen met een kleuren- en geurenpalet van mimosa, camelia en zelfs sinaasappelbomen. Deze doen je misschien eventjes denken aan de zuiderse gebieden van Europa.

Omdat de auto taboe is op deze eilanden in Bretagne, kan je er heerlijk ongestoord wandelen en fietsen. Onderweg geniet je van de zee, de geuren, de vissershuisjes en de rust van de Golf van Morbihan. 

Île d’Arz is kleiner dan Ile aux Moines, maar ook hier loopt een schitterend wandelpad rond het eiland van 18 km en je kunt er lekker fietsen. Midden op het eilandje ligt het stadje Arz, waar dicht bij elkaar gebouwde huisjes en enkele pleintjes een fraai beeld van Bretagne geven.

De kustlijn van Morbihan

Wie denkt de kustlijn op enkele uurtjes met de wagen af te rijden, denkt verkeerd. Reken minstens op een dag of twee,  met een aantal stops meegerekend. Omdat twee dagen best lang is, kiezen veel toeristen tijdens hun vakantie Bretagne voor een halve toer. Hierbij vertrek je vanuit Vannes in zuidelijke richting tot Port Navolo. Zo pik je meteen ook de kust van het schiereiland Presqu’Île de Rhuys mee. De favoriete bezienswaardigheden daar zijn de kastelen van Kerlévenan en Suscianio. De bezienswaardigheid Suscianio is een 13e eeuws slot dat destijds als buitenverblijf dienst deed voor de hertogen van Bretagne. Je kunt er op 2 verdiepingen in zalen terecht, waar de geschiedenis van het kasteel wordt uitgelegd en je een collectie geglazuurde vloerbedekkingen spot. Rondom de ruïnes liggen prachtige tuinen en vijvers en vanaf de toren krijg je een prachtig uitzicht over de oceaan richting de Golf van Morbihan en het schiereiland.

Reviews en beoordelingen Golf van Morbihan

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van de Golf van Morbihan ? Plaats je beoordeling

Christ Bruyneel17 maart 2019

Nuttige aanvulling op de reeds bestaande reisgidsen. Leest vlot en geeft de essentie weer.

Henri Vlerick28 maart 2018

Kwam goed van pas tijdens ons 8- daags verblijf in Carnac

Henri Vlerick28 maart 2018

Duidelijk; overzichtelijk; compleet

johan vandewiele5 maart 2018

Gids is voldoende uitgebreid om een een verblijjf van 4 - 5 dagen zinvol te kunnen invullen

SCHIJN Danielle17 december 2017

Duidelijk en fraai opgesteld! Proficiat!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info