Lanzarote: een ideale bestemming voor een strandvakantie

Lanzarote biedt een leuke strandvakantie voor gezinnen, mondaine en ordinaire badgasten

Lanzarote is het ideale eiland voor een geweldige vakantie Canarische Eilanden. Waarom? Omdat het voor elk wat wils biedt. Of je nu met je hele gezin komt, of op zoek bent naar een luxe locatie waar je beroemdheden tegenkomt, Lanzarote heeft het allemaal. Lees verder 

Of je nu met je hele gezin komt, of op zoek bent naar een luxe locatie, Lanzarote heeft het allemaal.
  • Boek een strandvakantie naar Lanzarote
  • Bezoek Puerto Del Carmen de populairste badstad
  • Kom met je gezin naar Playa Blanca
  • Geniet van luxe in Costa Teguise
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Stranden op Lanzarote

Lanzarote telt een groot aantal stranden die variëren van rustige zandstranden met prachtig helder water tot een zwarte rotsstrand waar de zee hard op de kust beukt. Een groot deel van de stranden op Lanzarote is kunstmatig aangelegd. Dit geldt vooral voor de stranden die bij de bekende badplaatsen te vinden zijn.

Van alle stranden op Lanzarote worden de stranden bij Punto de Papagayo over het algemeen als het mooiste beschouwd. Niet iedereen is het daar mee eens, want voor surfers is het ruigere Playa de Famara veel interessanter vanwege de aanwezige golven en wind. Wat betreft schoonheid is dit strand misschien wel net zo mooi als de befaamde stranden bij Punto de Papagayo. Schoonheid is immers subjectief en de ruigheid van Playa de Famara maakt dit strand een prachtige plekje op het eiland. 

Houd er tijdens je strandvakantie op Lanzarote rekening mee dat er op de stranden vaak beperkte voorzieningen zijn. Op een aantal stranden bij de grote badplaatsen kun je bijvoorbeeld ligbedjes in combinatie met parasols en windschermen huren, maar op veel stranden ben je aangewezen op je eigen badlaken of een meegebracht stoeltje.

Op sommige stranden zie je in een ronde vorm gebouwde muurtjes, waardoor er een soort van kom ontstaat waarin je beschut tegen de wind kunt zonnen. Bars en restaurants zie je niet op de stranden. In toeristenplaatsen vind je ze wel op de wandelpromenades die langs de stranden lopen.

Playa Grande 

Playa Grande is het drukste strand van Puerto del Carmen. Op het lange zandstrand kun je volop ligbedjes en parasols huren. Houd er rekening mee dat er hier een vrij stevige wind kan waaien. Achter Playa Grande ligt de straat Avenida de Las Playas waar een groot aantal restaurants, bars en winkels te vinden is. Dit strand is een mooie spot om de zon achter de bergen onder te zien gaan. Houd er tijdens je strandvakantie rekening mee dat er slechts zeer beperkte pakeermogelijkheden bij dit strand zijn. 

Puerto del Carmen 

Puerto Del Carmen is de meest toeristische badplaats van Lanzarote. Wil je een levendige strandvakantie, dan ben je hier op de juiste plaats. Je vindt hier een zeer ruim aanbod aan sport- en andere activiteiten: duiken, surfen ...voor wie tijdens zijn strandvakantie nog een beetje actief wil zijn.

Playa Bianca 

Rustiger gaat het er aan toe in Playa Blanca. Het is dan ook een ideale plek voor gezinsvakanties die voldoende hebben aan strand, zon en zee.

Costa Teguise 

Costa Teguise is dan weer een mondaine badplaats met veel appartementen. Een duur vakantieoord waar heel wat beroemde personen hun tweede verblijf hebben.

Reviews en beoordelingen Strandvakanties

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lanzarote: een ideale bestemming voor een strandvakantie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info