Autoroute langs de Côte d'Opale

Met de wagen zowel het noorden als zuiden van de Opaalkust verkennen

Tijdens deze autoroute langs de Côte d'Opale logeer je best ergens rond Boulogne en verken je zowel de regio ten zuiden als ten noorden. Zo bezoek je uiteraard een hele dag Boulogne, trek je de tweede dag naar Le Touquet, de bekende badplaats. Op dag drie staat het versterkte stadje Montreuil-sur-Mer op het programma. Via een mooi traject kan je eveneens naar de faïencestad Desvres. Lees meer

Verken de Opaalkust van het zuiden tot het noorden met behulp van onze gratis autoroute.
  • Verken noord en zuid
  • Bezoek Boulogne
  • Rust even uit in Le Touquet
  • Eindig de reis in Calais
Gratis autoroute downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

(onderdeel van onze gratis reisgids)

En de vierde dag rijd je langs de buitengewone mooie kuststrook van de Côte d'Opale met als eindpunt Calais. Het is een vol beladen vierdaagse waarin je mogelijk de route moet inkorten om een beetje meer ademruimte te hebben. Voor wie dit wil en niet zo ver van de Franse grens woont kan uiteraard ook een ééndaagse naar de autoroute 'Boulogne - Calais' plannen. 

Autoroute Côte d'Opale op de kaart

Dag 1: heenreis en Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer duur minstens een halve dag. Je kan starten in de benedenstad met Nausicaa, het grote aquarium. We brengen je vervolgens naar de bovenstad (ommuurd) met een wandelroute. Je kan er genieten van een uniek oud centrum dat nog volledig ommuurd is. Daarbij horen ook prachtige panorama's over de haven en de benedenstad.

Dag 2: Le Touquet

In de mondaine badplaats Le Touquet maken we een wandeling in de stad zelf en in het natuurgebied. Zo maak je kennis met beide aspecten van deze stad. Vooral de bouwstijlen zullen je enorm opvallen tijdens de stadswandeling. Bovendien is het contrast met de rust van het natuurgebied gigantisch groot. 

Dag 3: Montreuil-sur-Mer en Devres

Montreuil-sur-Mer is een bijzondere ontdekking. We hebben een route uitgezet die je hiermee laat kennismaken. De terugreis naar Boulogne kun je doen via een mooie vallei en het faïencestadje Desvres, tenminste als je nog over voldoende tijd beschikt.

Dag 4: de Opaalkust en terugreis

Voor deze unieke panoramische rit langs de Opaalkust vertrek je in Boulogne. Met onze autoroute tonen we je alle mooie plekjes en geven je hierover meer informatie. Zo hoef je echt niets te missen. Eindigen doen we in Calais bij het bekende standbeeld van Rodin, Les Six Bourgeois de Calais. 

Reviews en beoordelingen Autoroute Côte d'Opale

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Côte d'Opale? Plaats je beoordeling

de Sutter Nancy16 augustus 2023

Zoals altijd zéér tevreden over de reisgids! Juiste informatie en duidelijk uitgelegd! Bedankt!

Patrick Vergoosen24 mei 2022

In enkele woorden: informatief, goed gestructureerd, duidelijk, smaakmaker voor het opstellen van je planning. Intussen werd ook de betalende versie van de Opaalkust aangekocht, een bewijs dat deze gids duidelijk smaakt naar "meer".

Willy30 augustus 2020

uitstekende gids. heb ervan genoten

Nathalie9 mei 2019

Super gids! een echte aanrader! We hebben ervan genoten :)

Schelkens Kris7 november 2018

Zeer goede reisgids volledig gebruikt tot de laatste letter

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info