Vakantie in Les Caps

Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez

Op je weg langs de kust kom je langs de rotonde van Cap Gris-Nez. Je rijdt naar de kust toe en volgt de wegwijzers naar de parking. Een mooie parking brengt je naar de verschillende uitzichtpunten in het gebied. Van hieruit heb je een goed zicht op Cap Blanc-Nez en op de Engelse kust, tenminste als het weer wat meezit. Lees meer

Bezoek Cap Gris-Nez en geniet van het prachtige uitzicht. 
  • Hotel Best Western L'Hermitage *** inclusief 1x diner

    Montreuil-sur-Mer 3 dagen in hotel***

    Best Western L'Hermitage*** in Montreuil-sur-Mer is een mooi historisch hotelpand dat in de 19de eeuw nog door Napoleon werd heropgebouwd. Het ligt zeer rustig pal in het centrum. Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 4 gangen.

    va.€ 139 - Boek nu
  • Bewonder het uitzicht op Cap Blanc-Nez
  • Ga naar Escalles
  • Wandel over het strand bij laag water
Gratis reisgids downloaden

De naam Cap Gris-Nez is afkomstig van het Engels, Craig Ness, wat staat voor rotsenkaap. Het is een nis die uitspringt in de zee, bestaande uit kalk. Niet minder dan 45 meter hoog en 3.5 km diep in de zee. Deze kust wijkt echter ongeveer 25 cm per eeuw achteruit. De afstand naar Engeland is er bovendien het kleinst, slechts 33 km.  

Escalles

Escalles is een klein dorpje aan de kust dat omringd wordt door prachtige natuur. Net nadat je Escalles bent binnengekomen kun je linksaf slaan naar de 'plage'. Vanaf hier kan je afdalen tot aan de voet van Cap Blanc-Nez of juist via het GR-pad omhoog klimmen. Je vindt hier prachtige ongerepte natuur en je kunt er bovendien van geweldige uitzichten genieten.

Let op: alleen bij laag water kan je op het strand lopen. Informeer van te voren naar de uren dat je het strand op kan.

Cap Blanc-Nez

Dit is een indrukwekkend gebied dat zeker een bezoekje waard is als je in de buurt bent. Het is een loodrechte witte mergelstrook in de krijtrotsen, van wel 135 meter hoog. De rotsen zijn hier best wel afgebrokkeld en sommige gebieden zijn dan ook niet veilig om te lopen. De rotsen brokkelen hier zo'n 100 meter per 100 jaar af. Het gebied is per auto of te voet te bereiken en heeft bovendien prachtige wandelmogelijkheden. Ideaal voor de wat actievere vakantiegangers.

Reviews en beoordelingen Les Caps

Heb je zelf tips of opmerkingen over Les Caps? Plaats je beoordeling

Nicole Van de Sype26 juni 2019

Goede gids vr een paar dagen Opaalkust. Wij hebben vooral de 2Cap’s bezocht voor de wandelingen.

Luc20 oktober 2017

Zeer goede uitleg over de te volgen parcours. Het gedeelte Le Touquet vond ik het minste van al.

Petra Roussel14 augustus 2017

Goeie aanwijzingen en tips waardoor je leuke plekjes ontdekt .

Hilde Boucque24 april 2017

zeer bruikbare gids.

Maggy 26 augustus 2016

Heel goeie leidraad voor enkele dagen ontdekken van de Opaalkust. Zeker de wandeling in Boulogne doen. Calais zeker ook de moeite waard. Ik heb enkel deze gids geraadpleegd en het was zeker volledig. Wel opletten in Boulogne, er zijn meerdere ingangen van het oude centrum. Wij name ingang aan de basiliek en zo in omgekeerde richting gedaan. Maar dankzij het plannetje toch alles gezien.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info