Reisgids Côte d'Opale gratis downloaden?

Mis niets van de Opaalkust met de gratis reisgids dankzij een autoroute en drie stadswandelingen

Onze gratis reisgids bevat routes die je langs heel wat bezienswaardigheden aan de Cote d'Opale brengen. Je zult tot de ontdekking komen dat er flink wat aandacht is voor wapengekletter: oorlogsmusea, monumenten, zelfs Napoleon was hier even aan slag. Onder dezelfde noemer kan je de vestingen plaatsen die de befaamde krijgskundige Vauban liet bouwen in Montreuil-sur-Mer. Lees meer

Volg een van onze autoroutes die je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de omgeving brengen. 
Reisgids Côte d'Opale
Reisgids Côte d'Opale gratis downloaden?
  • Bezoek een van de oorlogsmusea
  • Geniet van een prachtige wandeling in Montreuil-sur-Mer
  • Ontdek de natuurpracht in Le Touquet
  • Maak onze wandelroute in de oude stad van Boulogne
  • Geniet van het prachtige landschap onderweg
  • Bewonder in Calais de prachtige beeldengroep
Gratis reisgids downloaden

Onderweg rijd je vaak langs de kust en kun je genieten van een prachtig landschap. Tijdens de route kom je langs heel wat plaatsen die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. In Cap Gris-Nez en Cap Gris-Blanc ben je niet alleen wat dichter bij Engeland, je kan er ook de zeer langzaam afbrokkelende kustlijn met kalk en leem in de bodem bewonderen. Op deze uitzichtpunten zie je zelfs bij goed weer Engeland liggen. Er zijn bovendien prachtige stranden in de buurt waar je lekker tot rust kunt komen of genieten van een picknick.

In Calais moet je zeker een stop maken om de prachtige beeldengroep "Les Six Bourgeois de Calais" van Rodin te bewonderen. Dit beeld staat midden op het plein en werd oorspronkelijk gemaakt om de helden uit te beelden die ervoor zorgden dat de stad gespaard bleeft.  Breng meteen ook een bezoek aan het nabije stadhuis en het aanpalende belfort. Bezoek ook Boulogne-sur-Meer, hier kun je het beste een volle dag voor uittrekken.

De topattractie daar is Nausicaa, een heel groot zeemuseum met meer dan 30.000 verschillende zeedieren. Verder zijn er ook veel mooie bezienswaardigheden voor de cultuurliefhebbers onder ons. Bijvoorbeeld de basiliek, het kasteelmuseum, de vissershaven en ga zo maar door. In onze gratis reisgids kun je uitgebreide info terug vinden over deze bezienswaardigheden en geven we je bovendien nog wat tips om er voor te zorgen dat je een onvergetelijke vakantie aan de Côte d'Opale zal beleven.

Reviews en beoordelingen Reisgids Côte d'Opale

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Côte d'Opale? Plaats je beoordeling

Van Den Heuvel29 september 2020

Gevarieerd aanbod, leuke trips en goede informatie

Gerda20 september 2020

Zeer goede gids met nuttige info. Ideaal om de regio te verkennen !

Eddy17 september 2020

Voorgestelde routes zijn heel duidelijk en juist, makkelijk te volgen.

ERWIN13 september 2020

Zoals we van jullie gewoon zijn is dit een gids die heel duidelijk is. Heel mooi van natuur en leuke steegjes. Het is iets wat we heel graag eens zouden doen. Stond normaal op het plan september, oktober maar corona steekt er een stokje voor. Genieten nu in eigen land van de mooie fietsroutes uit jullie fietsgids.

Patrick27 augustus 2020

Deze gids was een heel goede leidraad voor ons weekend aan côte d’opale

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info