Vakantie in Boulogne-sur-Mer? Ontdek alle info

Stad van bedevaarders en koningen

Boulogne-sur-Mer is een stad die al heel lang bestaat, er was hier reeds een vestiging in de Romeinse tijd. In het jaar 636 meerde er een schip aan zonder zeilen en zonder bemanning. Er stond alleen een beeld van de Heilige Maagd op het dek. Niemand weet waar het schip vandaan kwam. Lees meer

Ontdek Boulogne-sur-Mer: een stad met een geschiedenis die ver teruggaat tot in de Romeinse tijd.
  • Breng een bezoek aan Boulogne-sur-Mer
  • Kom meer te weten over het bedevaartsoord
  • Bezoek de historische bovenstad en moderne benedenstad
  • Maak een wandeling op de vestingen
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Rond diezelfde tijd werden de mensen die aan het bidden waren in de kapel (waar nu de basiliek staat) verwittigd van dit feit, door een verschijning van de H.Maagd. Sindsdien heeft Boulogne-Sur-Mer zich veranderd in een belangrijk bedevaartsoord, ook voor de Franse koningen. 

Nausicaa

In de moderne benedenstad van Boulogne-sur-Mer vind je het bekende Nausicaa, ofwel het nationale zeemuseum, dat jaarlijks een groot aantal bezoekers trekt. Dit is dan ook meteen de topattractie van de stad. Het is een gigantisch aquarium met allerlei soorten zeedieren en valt geheid in de smaak bij de kinderen. Je kunt er het beste op een doordeweekse dag naar toe gaan, omdat het nogal druk kan zijn in het weekend.

Kijk voor meer informatie over prijzen en openingstijden op de website: www.nausicaa.nl

Kasteel Boulogne-sur-Mer

De bovenstad van Boulogne-sur-Mer heeft een lange geschiedenis en je vindt er prachtige historische gebouwen, waaronder de Notre-Dame basiliek en het belangrijke kasteel van de stad. Er is tegenwoordig een museum gevestigd in het kasteel. De bovenstad is omheind door hoge vestigingsmuren die vroeger ter bescherming van de stad dienden. Er waren bovendien maar vier toegangspoorten naar de stad die allemaal afgesloten konden worden.

De poorten zijn: Porte de Calais, Porte Gayole, Porte des Degrés en de Porte de Dunes. Een bezoekje aan het museum in het kasteel is zeker aan te raden voor de cultuurliefhebbers onder ons. Maar ook het kasteel is erg mooi om te zien, het dateert uit de 13e eeuw en heeft een zeer aparte bouwstijl. Dit is tevens het eindpunt van onze mooie wandeling op de vestingen van het oude Boulogne-sur-Mer.

Reviews en beoordelingen Boulogne-sur-Mer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Boulogne: stad met een lange geschiedenis? Plaats je beoordeling

Cecile29 juni 2023

Vieze, vervallen stad zonder allure

Gudrun Wallyn6 oktober 2019

IK POPEL OM ERNAAR TOE TE GAAN; ZEER UITNODIGEND EN EENVOUDIG , DUIDELIJK. toppie

Bart Smits1 oktober 2019

Wegens het gewekte appetijt reeds uitstap met de wagen langsheen de kust.

Balwinder Raj5 april 2019

Zeer goede uitgebreide gids

André Van Valckenborgh6 september 2018

Aangenaam stadje met groete vissershaven en groot strand. Voor iemand die niet over de koppen wil lopen is dit zeker de place to be. De oude stad ligt hoog en de moderne stad beneden. De beide Caps Gris en Blancs bereik je voor je in Boulogne-sur mer aankomt. We stonden gratis geparkeerd aan de achterkant van de cathedraal. In het centrum en aan het strand lekkere restaurantjes waarvan de prijzen van de meeste resto's democratisch. Zeker een retour waard.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info