Vakantie in Boulogne-sur-Mer? Ontdek alle info

Stad van bedevaarders en koningen

Boulogne-sur-Mer is een stad die al heel lang bestaat, er was hier reeds een vestiging in de Romeinse tijd. In het jaar 636 meerde er een schip aan zonder zeilen en zonder bemanning. Er stond alleen een beeld van de Heilige Maagd op het dek. Niemand weet waar het schip vandaan kwam. Lees meer

Ontdek Boulogne-sur-Mer: een stad met een geschiedenis die ver teruggaat tot in de Romeinse tijd.

 • Hotel Best Western L'Hermitage *** inclusief 1x diner

  Montreuil-sur-Mer 3 dagen in hotel***

  Best Western L'Hermitage*** in Montreuil-sur-Mer is een mooi historisch hotelpand dat in de 19de eeuw nog door Napoleon werd heropgebouwd. Het ligt zeer rustig pal in het centrum. Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 4 gangen.

  va.€ 139 - Boek nu
 • Breng een bezoek aan Boulogne-sur-Mer
 • Kom meer te weten over het bedevaartsoord
 • Bezoek de historische bovenstad en moderne benedenstad
 • Maak een wandeling op de vestingen
Gratis reisgids downloaden

Rond diezelfde tijd werden de mensen die aan het bidden waren in de kapel (waar nu de basiliek staat) verwittigd van dit feit, door een verschijning van de H.Maagd. Sindsdien heeft Boulogne-Sur-Mer zich veranderd in een belangrijk bedevaartsoord, ook voor de Franse koningen. 

Nausicaa

In de moderne benedenstad van Boulogne-sur-Mer vind je het bekende Nausicaa, ofwel het nationale zeemuseum, dat jaarlijks een groot aantal bezoekers trekt. Dit is dan ook meteen de topattractie van de stad. Het is een gigantisch aquarium met allerlei soorten zeedieren en valt geheid in de smaak bij de kinderen. Je kunt er het beste op een doordeweekse dag naar toe gaan, omdat het nogal druk kan zijn in het weekend.

Kijk voor meer informatie over prijzen en openingstijden op de website: www.nausicaa.nl

Kasteel Boulogne-sur-Mer

De bovenstad van Boulogne-sur-Mer heeft een lange geschiedenis en je vindt er prachtige historische gebouwen, waaronder de Notre-Dame basiliek en het belangrijke kasteel van de stad. Er is tegenwoordig een museum gevestigd in het kasteel. De bovenstad is omheind door hoge vestigingsmuren die vroeger ter bescherming van de stad dienden. Er waren bovendien maar vier toegangspoorten naar de stad die allemaal afgesloten konden worden.

De poorten zijn: Porte de Calais, Porte Gayole, Porte des Degrés en de Porte de Dunes. Een bezoekje aan het museum in het kasteel is zeker aan te raden voor de cultuurliefhebbers onder ons. Maar ook het kasteel is erg mooi om te zien, het dateert uit de 13e eeuw en heeft een zeer aparte bouwstijl. Dit is tevens het eindpunt van onze mooie wandeling op de vestingen van het oude Boulogne-sur-Mer.

Reviews en beoordelingen Boulogne-sur-Mer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Boulogne: stad met een lange geschiedenis? Plaats je beoordeling

Balwinder Raj5 april 2019

Zeer goede uitgebreide gids

André Van Valckenborgh6 september 2018

Aangenaam stadje met groete vissershaven en groot strand. Voor iemand die niet over de koppen wil lopen is dit zeker de place to be. De oude stad ligt hoog en de moderne stad beneden. De beide Caps Gris en Blancs bereik je voor je in Boulogne-sur mer aankomt. We stonden gratis geparkeerd aan de achterkant van de cathedraal. In het centrum en aan het strand lekkere restaurantjes waarvan de prijzen van de meeste resto's democratisch. Zeker een retour waard.

Marc Buyse17 juni 2018

Wij waren 5 dagen in Equihen PLage en hebben 4 fietstochten gemaakt. Zeer goed aangeduid! Ook een goede brochure. Dank je wel.

Piet Debevere26 mei 2018

Ondertussen hebben we de reisgids al goed kunnen gebruiken tijdens ons Pinksterweekend met heel de familie - ouders, kinderen en kleinkinderen - in Wissant. Cap Griz Nez, Cap Blanc Nez, Boulogne sur Mer, inclusief bezoek aan Nausicaa, zijn echte aanraders. Alleen hadden we onvoldoende tijd om nog meer suggesties uit de gids 'uit te proberen'. Geen nood echter, we keren zeker nog eens terug naar de Côte Opale, na deze eerste geslaagde kennismaking.

Sharon Degrendele9 maart 2018

Weekend aan de Opaalkust doorgebracht en verschillende wandelroutes gemaakt dankzij jullie reisgids. Zaterdag in Le Touquet geweest. De wandeling in en rond het natuurreservaat vonden wij top. De nacht doorgebracht in Boulogne. Op zondag de stad bezocht en mooie wandeling gemaakt rond de oude stadswal en nadien richting de kust getrokken. Alweer een echte aanrader! Het verrast ons steeds weer hoe exact de beschrijvingen wel zijn.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info