Vakantie Le Touquet: badplaats aan de Côte d'Opale

Mondaine badplaats met ruimte voor natuur

Le Touquet is een zeer bekende en mondaine badplaats in Pas-de-Calais, maar er zijn ook prachtige wandelroutes in het gebied. Het wordt ook wel eens Paris-Plage genoemd, omdat veel Parijzenaren in het weekend naar deze kustplaats komen. Lees meer

Als je van zonnen en wandelen houdt, is Le Touquet de ideale vakantiebestemming.
  • Ontdek Le Touquet
  • Ga lekker zonnen op het strand
  • Maak heerlijke wandelingen door het natuurgebied
  • Ga een dagje naar het waterpretpark
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

De autosnelweg die rechtstreeks van Parijs komt zal hier waarschijnlijk mee te maken hebben. De naam Paris-Plage is ontstaan in de 19e eeuw als promotienaam om Parijzenaars naar deze kuststrook te lokken. Dat project is toen echter mislukt en deze badplaats werd uiteindelijk omgedoopt tot Le Touquet.  

We stellen je een gezonde en stevige wandeling voor in Le Touquet. Het is een mondaine badplaats en met dat aspect zal je meteen kennismaken op de wandelroute. We wandelen eerst langs een paar villa's naar de jachthaven. Daar duiken we de duinen in, wat eerst een natuurgebied is. Je kan verschillende zijpaden nemen en je kunt zo heel wat mooie stukjes natuur ontdekken, maar ook afgelegen stranden. Je kunt lekker uitrusten op een van de prachtige stranden, alvorens we de wandeling richting het centrum hervatten. 

We wandelen verder door de duinen en uiteindelijk komen we in het hartje van de kuststad. Er is een gedeeltelijk overdekt waterpretpark in Le Touquet, een echte aanrader voor families met jonge kinderen.

Je vindt er alles over in onze gratis reisgids of je kunt voor actuele informatie op de website kijken: www.aqualud.com

We wandelen verder langs de dijk om dan in het echte centrum te komen waar we een paar 19e eeuwse villa's, een overdekte markthal, de kerk en het stadhuis van Le Touquet kunnen zien. Van hieruit is het nog een klein stukje wandelen door een park om weer bij het vertrekpunt van de wandeling te komen.

Er zijn nog een aantal bezienswaardigheden te zien in dit kuststadje, maar Le Touquet is vooral bedoeld voor strandtoeristen die op zoek zijn naar een plek om heerlijk tot rust te komen. Maar je kunt er ook prachtige wandelingen maken door de duinen en het natuurpark. Vergeet dus vooral niet je wandelschoenen in te pakken!

Reviews en beoordelingen Le Touquet

Heb je zelf tips of opmerkingen over Le Touquet: badplaats bij uitstek? Plaats je beoordeling

Christian Vandenbroucke18 mei 2022

prima plannetjes en wandelingen

Frank12 september 2020

Zeer goede en toepasbare gids

Jean-Pierre Genbrugge6 mei 2019

Deze gids was zoals voorgaande edities over andere streken een heuse meerwaarde voor ons bezoek aan de Cote d'Opale, die ons naar de mooiste spots en uitzichten bracht. Van harte bedankt voor deze en andere verrijkende toeristische bezoekersgidsen welke Jullie gratis ter beschikking stellen.

Christel Riems25 mei 2018

mooie hulp voor de bezienswaardigheden ter plaatse!

Vanwolleghem Geert8 september 2017

Was heel nuttig. Zeer goed en bereikbaar initiatief. Dank U.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info