Vakantie Côte d'Opale of weekendje weg Opaalkust

Bezoek Le Touquet, Montreuil-sur-Mer, Boulogne-sur-Mer, Cap Blanc Nez en Calais

De Côte d'Opale zit vol verrassingen, zowel op het vlak van natuur, gastronomie, architectuur als cultuurbeleving. In onze gratis reisgids hebben we een programma voor je opgesteld waarbij je zoveel mogelijk van de spectaculaire Opaalkust te zien krijgt tijdens je vakantie Côte d'Opale. Lees meer

Laat je verrassen door het veelzijdige Côte d'Opale en geniet er van de prachtige natuur.
  • Waan je in de middeleeuwen
  • Wandel op de vestingen
  • Besteed een dag aan Boulogne-sur-Mer
  • Wandel langs Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez

Gratis reisgids Côte d'Opale?

Gratis reisgids downloaden

Zo staat aan de Opaalkust onder meer Le Touquet op het programma, bekend om allerlei bouwstijlen en een mooi natuurgebied aan het estuarium van de Canche. Uiteraard vergeten we de mondaine aspecten niet van Le Touquet. Niet zo ver daar vandaan ligt Montreuil-sur-Mer. De bovenstad is een citadel en is tegenwoordig een oase van rust.  

Alleen al de tocht naar de parking voor de start van onze wandeling is een unieke belevenis. Je gaat letterlijk en figuurlijk de middeleeuwen binnen. We wandelen op de vestingen en genieten van een uniek zicht over de vallei van de Canche. En via de Vallée de la Course belanden we vervolgens in de faïencestad Desvres, waar je het moderne museum kan bezoeken.

Boulogne-sur-Mer

Uiteraard besteden we een volle dag aan Boulogne-sur-Mer. Daar maak je een mooie wandeling op de vestingen, we doen ook de vissershaven aan en bezoeken het bekende Nausicaa. Ook de basiliek Notre-Dame en het kasteelmuseum staan op het programma. In onze reisgids geven we je ook nog een paar tips voor andere musea en een kerk.

Boulogne en Calais

Keer je terug huiswaarts van de Opaalkust, dan is een tocht langs de kust tussen Boulogne en Calais een prachtige belevenis en een mooie afsluiter. We maken een stop in Cap Blanc-Nez en Gris-Nez en maken er een prachtige wandeling langs de kust. Bedenk dat binnen een eeuw Engeland weer een klein stukje verder zal liggen door de afbrokkelende ondergrond. Op het traject liggen ook een paar oorlogsmusea en je kan de installatie van de Eurotunnel bekijken. Eindigen doen we in Calais bij het monument van "Les Six Bourgeois de Calais" met op de achtergrond het mooie stadhuis. Je kan ook de plek bezoeken op het strand waar Blériot landde na de allereerste Kanaalovertocht ooit per vliegtuig.

Reviews en beoordelingen vakantie Côte d'Opale

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Côte d'Opale - Opaalkust? Plaats je beoordeling

theo 6 augustus 2019

prima gids met veel interessante tips voor wandelingen vooral de stadsplannetjes waren zeer bruikbaar aanvullen met wissant en andere kleinere dorpjes zou een surplus zijn

tony 15 juni 2019

Prima gids. Deed hem en was er erg tevreden over. Bedankt.

Danny Hellemans 27 september 2018

Zeer duidelijk gids, aangenaam om te lezen.

GUY RUTS 17 mei 2018

zoals steeds een goede gids met heel wat info. Enkel spijtig dat men in de winkel (standaard boekh) maar één exemplaar had daterend van 2015 wat al eens wat verkeerde prijzen/info openingsuren ... inhoud.

Geysens 15 mei 2018

Mooi uitgewerkte reisgids. Wij hebben het 3-daagse programma bijna letterlijk gevolgd. Enkel de laatste dag wat ingekort omdat door het slechte weer het zicht op Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez een beetje tegenviel.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info