Vakantie Côte d'Opale of weekendje weg Opaalkust

Bezoek Le Touquet, Montreuil-sur-Mer, Boulogne-sur-Mer, Cap Blanc Nez en Calais

De Côte d'Opale zit vol verrassingen, zowel op het vlak van natuur, gastronomie, architectuur als cultuurbeleving. In onze gratis reisgids hebben we een programma voor je opgesteld waarbij je zoveel mogelijk van de spectaculaire Opaalkust te zien krijgt tijdens je vakantie Côte d'Opale. Lees meer

Laat je verrassen door het veelzijdige Côte d'Opale en geniet er van de prachtige natuur.
  • Waan je in de middeleeuwen
  • Wandel op de vestingen
  • Besteed een dag aan Boulogne-sur-Mer
  • Wandel langs Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez

Gratis reisgids Côte d'Opale?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Zo staat aan de Opaalkust onder meer Le Touquet op het programma, bekend om allerlei bouwstijlen en een mooi natuurgebied aan het estuarium van de Canche. Uiteraard vergeten we de mondaine aspecten niet van Le Touquet. Niet zo ver daar vandaan ligt Montreuil-sur-Mer. De bovenstad is een citadel en is tegenwoordig een oase van rust.  

Alleen al de tocht naar de parking voor de start van onze wandeling is een unieke belevenis. Je gaat letterlijk en figuurlijk de middeleeuwen binnen. We wandelen op de vestingen en genieten van een uniek zicht over de vallei van de Canche. En via de Vallée de la Course belanden we vervolgens in de faïencestad Desvres, waar je het moderne museum kan bezoeken.

Boulogne-sur-Mer

Uiteraard besteden we een volle dag aan Boulogne-sur-Mer. Daar maak je een mooie wandeling op de vestingen, we doen ook de vissershaven aan en bezoeken het bekende Nausicaa. Ook de basiliek Notre-Dame en het kasteelmuseum staan op het programma. In onze reisgids geven we je ook nog een paar tips voor andere musea en een kerk.

Boulogne en Calais

Keer je terug huiswaarts van de Opaalkust, dan is een tocht langs de kust tussen Boulogne en Calais een prachtige belevenis en een mooie afsluiter. We maken een stop in Cap Blanc-Nez en Gris-Nez en maken er een prachtige wandeling langs de kust. Bedenk dat binnen een eeuw Engeland weer een klein stukje verder zal liggen door de afbrokkelende ondergrond. Op het traject liggen ook een paar oorlogsmusea en je kan de installatie van de Eurotunnel bekijken. Eindigen doen we in Calais bij het monument van "Les Six Bourgeois de Calais" met op de achtergrond het mooie stadhuis. Je kan ook de plek bezoeken op het strand waar Blériot landde na de allereerste Kanaalovertocht ooit per vliegtuig.

Reviews en beoordelingen vakantie Côte d'Opale

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Côte d'Opale - Opaalkust? Plaats je beoordeling

Danielle 1 augustus 2022

De Opaalkust is een verrassend leuke en mooie vakantiebestemming. Middels de gids hebben wij er een paar mooie highlights uit kunnen halen. Prachtige natuur maar zeker zijn ook Calais, Boulogne-sur-Mer en Le Touquet-Paris Plage de moeite waard om te bezoeken.

Jos aelbrecht 24 augustus 2021

Zeer goed

Fred 4 december 2020

heb de gids vluchtig bekeken en het ziet er zeer goed uit. Onze trip naar die regio is pas in de 2de helft 2021, zodat we pas dan de gids effectief zullen gebruiken. Ook jullie aanbiedingen voor tochten in die streek ogen perfect. groeten Fred

Jozef-Jupp 27 september 2020

De reisgids is een goede begeleider , bevat alle domeinen van belangstelling ; zoals natuur , geschiedenis . Grote aanwinst zijn de stadplannen en ritplannetjes. Doe zo voort.

Martin 5 maart 2020

Ik heb genoten van de reisgids. Hebben reeds de streek bezocht zonder de gids, zullen dit herhalen met de reisgids. Zeker dat we nieuwe mooie plekjes zullen ontdekken. Bedankt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info