Vakantie Franse Ardennen

Ontdek deze regio met de auto, op de fiets of al wandelend

Tijdens de kennismaking met de Franse Ardennen ontdek je meteen dat deze regio over belangrijke bezienswaardigheden beschikt. Aanraders zijn Charleville-Mézières, de burcht van Sedan, de onvergetelijke natuur langs de kronkelende Maas met kleine stadjes, kerkjes en kleine musea. De hoogtepunten van de streek voor tijdens jouw vakantie Franse Ardennen hebben wij samengevat in een vierdaagse autoroute, met onderweg een stadswandeling in Charleville, Rocroi en talrijke korte wandelingen in het teken van de legendes van de Maas. Lees meer

 • Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

  Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

  Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.
  va.€ 229 - Boek nu
 • Ontdek de Franse Ardennen
 • Verken de regio met de fiets en te voet
 • Bezoek de grootste burcht van Europa
 • Ontdek de mooie route 'Voie Verte Trans-Ardennes'
 • Maak gebruik van Rent 'n Drop
 • Fietsen en met de trein terug 

Gratis reisgids Franse Ardennen?

Gratis reisgids downloaden

Fietsen en wandelen in de Franse Ardennen

Er is een Voie Verte Trans-Ardennes die je langs de Maas van Givet tot in Charleville-Mézières brengt. Hier tref je de ene bezienswaardigheid na de andere. De route is 83 km lang en zo goed als vlak. Onderweg zijn er 13 treinstations waardoor je met de trein kan terugkeren of naar een bepaalde startlocatie kunt rijden. Fietsvervoer met de trein is gratis. Er is ook de mogelijkheid om een fiets te huren op een nabije locatie om die vervolgens op een heel andere locatie terug te brengen. Je kunt dan eveneens met de trein weer terugkeren. Dit noem je ‘rent’n drop’. Zo fiets je bijvoorbeeld van Charleville tot Monthermé en keer je met de trein terug.

Download de kaart en meer informatie over deze bestemming via www.voiesvertes.com/htm/departement08.htm.

Reviews en beoordelingen vakantie Franse Ardennen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Franse Ardennen: vol met verrassende ontdekkingen? Plaats je beoordeling

Ko de Jonge 10 juni 2019

Handig, duidelijk gidsje

Yves 7 juni 2017

Prachtige regio, zo kortbij en toch niet veel toeristen. Mooie wandelingen gemaakt met de reisgids in de hand en veel bijgeleerd. Voor herhaling vatbaar.

Deceuninck Marleen 11 december 2016

een hele mooie gids wij gaan reeds 29 jaar in die streek en toch was het fijn om te lezen over de franse ardennen we nemen ze zeker mee om in de chalet te leggen om anderen deze te laten lezen

Kristien pollet 3 april 2016

We genoten van de reis en maakten gebruik van de reisgids om verrassende bezoekjes te brengen aan steden, dorpen en de natuur. We vinden jullie reisadvies heel goed en bruikbaar Een aanrader.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info