Reisgids Franse Ardennen gratis downloaden

Ontdek de natuur, de bezienswaardigheden, musea en mooie monumenten van de Franse Ardennen

Met behulp van de gratis reisgids Franse Ardennen, die onder andere een meerdaagse autoroute omvat, ontdek je de schoonheid en de verrassende aspecten van de Franse Ardennen in Frankrijk. Kronkel door de regio langs de Maas en de Semois, die beide een bijdrage leveren aan de schoonheid van het landschap. Onderweg kom je tijdens jouw vakantie Franse Ardennen voorbij een aantal mooie uitzichten en bezienswaardigheden. Lees meer

Ravotten in de bossen of genieten van de rijke historie en cultuur in de Franse Ardennen.
 • Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

  Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

  Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.
  va.€ 229 - Boek nu
Reisgids Franse Ardennen
Reisgids Franse Ardennen gratis downloaden
 • Ontdek de Franse Ardennen te voet, op de fiets of per auto
 • Tips voor de mooiste uitzichten
 • Bezoek de grootste burcht van Europa
 • Maak kennis met enkele bijzondere legendes
 • Download onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Legendes Franse Ardennen

Enkele indrukwekkende rotsformaties op de oever langs de Franse Ardennen droegen bij tot het ontstaan van bijzondere legendes. Ga op een magische feeëntocht of treed in het spoor van de Vier Heemskinderen. Dat er in de Franse Ardennen veel mogelijkheden zijn om de legendes te fiets of wandelend te ontdekken, zal je vast niets verbazen. Meer weten? Je leest de uitgebreide informatie in de gratis reisgids Franse Ardennen. 

Historie en musea

Ook oorlogen tekenden het landschap van de Franse Ardennen en droegen bij tot de bouw van monumenten en indrukwekkende begraafplaatsen. In Sedan tref je een burcht, die beschouwd wordt als de grootste van Europa. Een bijzondere bezienswaardigheid die je absoluut moet bezoeken in jouw vakantie Franse Ardennen. In Monthermé staat er zelfs een versterkte kerk die zowel de vijand als de eeuwen trotseerde. Ook vroegere industrie speelt een rol. Er zijn dan ook onder andere musea rond metallurgie en rond de productie van vilt te vinden in de regio. Je vindt deze musea terug in de reisgids Franse Ardennen.

Reviews en beoordelingen Reisgids Franse Ardennen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Franse Ardennen? Plaats je beoordeling

Michel31 augustus 2022

Zeer nuttige info om uw bezoek te kunnen plannen. Hebben Montreuil-sur-Mer bezocht met de mooie Citadel. Prachtig stadje met veel groen en ook historische waarde. Een bezoek waard.

Fernand Verstaen3 juli 2022

Heel goede samenvatting van de bezienswaardigheden in de streek. Vooral de vermeldingen van de uitzichtpunten over Semois en Maas zijn een pluspunt. Als je dan toch naar Montmedy gaat , doe dan een ommetje naar de Orval Abdij in Belgie.

Marcel27 juni 2022

Goede onderlegger om op voort te borduren.

Verheyen18 juni 2022

prima reisgids met ideeën

Rene Punt15 juni 2022

Handig gebruik gemaakt van de gids in Charleville-Mezieres, Sedan en omstreken .

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info