Reisgids Franse Ardennen gratis downloaden

Ontdek de natuur, de bezienswaardigheden, musea en mooie monumenten van de Franse Ardennen

Met behulp van de gratis reisgids Franse Ardennen, die onder andere een meerdaagse autoroute omvat, ontdek je de schoonheid en de verrassende aspecten van de Franse Ardennen in Frankrijk. Kronkel door de regio langs de Maas en de Semois, die beide een bijdrage leveren aan de schoonheid van het landschap. Onderweg kom je tijdens jouw vakantie Franse Ardennen voorbij een aantal mooie uitzichten en bezienswaardigheden. Lees meer

Ravotten in de bossen of genieten van de rijke historie en cultuur in de Franse Ardennen.
 • Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

  Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

  Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.
  va.€ 215 - Boek nu
Reisgids Franse Ardennen
Reisgids Franse Ardennen gratis downloaden
 • Ontdek de Franse Ardennen te voet, op de fiets of per auto
 • Tips voor de mooiste uitzichten
 • Bezoek de grootste burcht van Europa
 • Maak kennis met enkele bijzondere legendes
 • Download onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Legendes Franse Ardennen

Enkele indrukwekkende rotsformaties op de oever langs de Franse Ardennen droegen bij tot het ontstaan van bijzondere legendes. Ga op een magische feeëntocht of treed in het spoor van de Vier Heemskinderen. Dat er in de Franse Ardennen veel mogelijkheden zijn om de legendes te fiets of wandelend te ontdekken, zal je vast niets verbazen. Meer weten? Je leest de uitgebreide informatie in de gratis reisgids Franse Ardennen. 

Historie en musea

Ook oorlogen tekenden het landschap van de Franse Ardennen en droegen bij tot de bouw van monumenten en indrukwekkende begraafplaatsen. In Sedan tref je een burcht, die beschouwd wordt als de grootste van Europa. Een bijzondere bezienswaardigheid die je absoluut moet bezoeken in jouw vakantie Franse Ardennen. In Monthermé staat er zelfs een versterkte kerk die zowel de vijand als de eeuwen trotseerde. Ook vroegere industrie speelt een rol. Er zijn dan ook onder andere musea rond metallurgie en rond de productie van vilt te vinden in de regio. Je vindt deze musea terug in de reisgids Franse Ardennen.

Reviews en beoordelingen Reisgids Franse Ardennen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Franse Ardennen? Plaats je beoordeling

Ronny10 november 2019

Heel mooie ontdekkingen gedaan met behulp van deze reisgids. Was voor ons een onbekende regio maar er zitten toch heel wat pareltjes tussen. Museum de L'Ardenne (Charleville) was niet open op zondag.

Julie S.9 oktober 2019

Super praktische reisgids om zeker niks te missen in deze prachtige streek. Héél tevreden.

Rita Malfroidt 2 oktober 2019

Heb hem volledig gelezen, maar zijn er nog niet naartoe gereden. Is als voorbereiding voor volgend jaar. Zeer interessant. Bepaalde onderwerpen gaan we zeker meenemen. Kwamen verrassende tips voor ons in voor, die we zeker gaan doen.

Johanna Cals1 oktober 2019

Prachtige gids met veel goede tips

bea wuijten1 oktober 2019

Zeer mooie reisgids met héél veel leuke tips. Een aanrader !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info