De bezienswaardigheden van Charleville-Mézières

Fraaie steden aan de Maas: samen en toch apart

De schilderachtige dubbele stad Charleville-Mézières ligt langs de Maas in de Franse Ardennen. Beide steden zijn heel verschillend. De steden zijn dan ook alleen maar om administratieve redenen samengevoegd tot Charleville-Mézières en hebben nu ca. 50.000 inwoners. Mézières, de oudste stad, ligt in een meander van de Maas en heeft altijd een belangrijke militaire rol vervuld. Charleville is meer bekend als stad van de Bourgeoisie en de handel. Lees meer

Ontdek de dubbele stad Charleville-Mézières aan de Franse Maas.

 • Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

  Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

  Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.
  va.€ 225 - Boek nu
 • Wat biedt Mézières en wat biedt Charleville?
 • Ontdek het militaire belang van Mézières
 • Geniet van de kronkels langs de Maas
 • Ontdek het mooie van Charleville
 • Bezoek het Musée de l'Ardenne
Gratis reisgids downloaden

Mézières

De Maas in de Franse Ardennen maakt met bochten en kronkels een scheiding tussen het oude Mézières en het jongere Charleville. De vestingwerken van Mézières showen jou het militaire verleden van de stad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd in Mézières het hoofdkwartier van het Duitse leger ondergebracht. Keizer Willem II verbleef toen regelmatig in het aanpalende Charleville. Mézières ligt met de rug tegen een steile heuvel in een bocht van de Maas. Een mooie bezienswaardigheid is zeker de basiliek Notre-Dame-d'Espérance in een mix van gotiek en renaissance.

Charleville

Charleville staat bekend als de stad van de Bourgeoisie en handel. Ontdek tijdens een wandeling de ene na de andere bezienswaardigheid in het mooie centrum. De stad ligt in een bocht van de Maas. In 1606 werd Charleville gesticht door Charles de Gonzague. Charleville is zeer modern opgebouwd met rechtlijnige straten. Centraal ligt de prachtige Place Ducale, die te vergelijken is met Place des Vosges in Parijs. Een must tijdens je vakantie Franse Ardennen.

Charleville-Mézières

De stad Charleville-Mézières in de Franse Ardennen kent enkele mooie bezienswaardigheden. Wat dacht je van een bezoekje aan Musée de l'Ardenne? Dit museum staat vol met archeologische vondsten, wapenmateriaal en kunstwerken van kunstenaars uit de regio. En misschien vindt tijdens je bezoek wel toevallig het tweejaarlijkse marionettenfestival van Charleville-Mézières plaats? Of wat dacht je van Musée Rimbaud? Hier leer je alles over de bekende dichter Arthur Rimbaud.

Reviews en beoordelingen Charleville-Mézières

Heb je zelf tips of opmerkingen over Charleville-Mézières: samen en toch apart? Plaats je beoordeling

Wim18 augustus 2020

Overzichtelijk, goed beschreven gids. Veel aan gehad tijdens ons verblijf. Aanrader voor een geslaagde vakantie.

Erika Maes1 april 2019

Ga die informatie gebruiken tijdens mijn dagtrip naar Charles ville Meziere tijdens mijn verblijf in Viroinval. Uitgestippelde wandelingen om de stad te bezoeken. Parkeerplaatsen, eetgelegenheden , kortom ik kijk er naar uit.

Groessens François16 juli 2018

Nuttige info in voorbereiding reis. Graag nog iets beter beeld op wat echt moet gezien worden, bv. in Mézieres. Met dank !

Van de Veire27 mei 2018

Zeer aangename stad, er waren bierfeesten op Place Ducale en mooie wandeling rond de Maas

Van De Kerckhove Antoinette22 maart 2018

zeer mooie stad en veel te bezien. een aanrader!!!!!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info