Noyers-Port-Maugis: kerkhoven uit WO1 en WO2

Begraafplaatsen voor Duitse en Franse oorlogsslachtoffers

In Noyers-Pont-Maugis in Frankrijk tref je zowel een Duitse als een Franse begraafplaats met gesneuvelde militairen uit de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog. De kerkhoven werden al in 1922 aangelegd door de Fransen. Tijdens jouw vakantie Franse Ardennen zijn deze kerkhoven absoluut een bezoek waard. Je leert hier méér dan alleen maar over de wereldoorlogen. Lees meer

De kerkhoven in Noyers-Pont-Maugis geven jou letterlijk en figuurlijk koude rillingen.
 • Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

  Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

  Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.
  va.€ 225 - Boek nu
 • Niks dan respect voor gesneuvelde soldaten
 • Een bezoek dat je koude rillingen bezorgt  
 • Ronddwalen op Duitse en Franse begraafplaats
 • Hier past alleen maar stilte en eerbied  
Gratis reisgids downloaden

Duitse begraafplaats

Bij het betreden van de trappen van de Duitse begraafplaats van Noyers-Pont-Maugis in de Franse Ardennen vind je halverwege een informatiecentrum. Aan het andere eind staat een kapel. Als je hier naar rechts gaat beland je bij het massagraf. Het loont zeker de moeite om tijdens jouw vakantie Franse Ardennen even rond te dwalen op dit kerkhof en te genieten van de stilte. Vergeet ook niet de kapel binnen te gaan. Het openen van die loodzware deur en het binnenstappen in een kille ruimte bij deze bezienswaardigheid geeft jou letterlijk en figuurlijk koude rillingen.

Op dit kerkhof liggen 14.000 Duitse soldaten begraven uit de Eerste en 12.700 uit de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats werd in 1922 in Noyers-Pont-Maugis aangelegd door de Fransen. De gesneuvelde soldaten uit 1914-1918 vonden de dood in de Slag om de Franse Ardennen. Die uit de Tweede Wereldoorlog zijn vooral gevallen in mei 1940 toen de Duitsers door de Maginotlinie wilden breken ter hoogte van Sedan. Aan de kerkhoven zijn ook nog gesneuvelden toegevoegd uit andere locaties en uit andere periodes tijdens de oorlog.

Franse begraafplaats

Het Franse kerkhof grenst bijna aan het Duitse kerkhof en ligt op de heuveltop. Vanuit hier heb je ook meteen een mooi uitzicht en zie je verschillende bezienswaardigheden. Op deze begraafplaats liggen vooral gesneuvelde Franse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Een paar Franse en Engelse soldaten die hier hun rust vinden zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog.

Reviews en beoordelingen Kerkhoven

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerkhoven uit WO 1 en 2? Plaats je beoordeling

Robert Van de Vyver14 juni 2018

Zeer geslaagde, concrete gids voor het verkennen van deze streken; op basis hiervan zullen we zeker deze trip op ons programma zetten. Zulke gidsen zijn veel waardevoller dan datgene wat men meestal vindt met de gebruikelijke commerciële suggesties. Blijven doen !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info