Mouzon bezoeken? Ontdek dé bezienswaardigheden Mouzon

Een dag vol verrassingen: van kerken tot musea

Wil je een uitgebreid bezoek brengen aan Mouzon tijdens je vakantie Franse Ardennen? Breng dan eerst even een bezoekje aan de toeristische dienst op de parkeerplaats van de kerk van Mouzon. Hier vind je leuke wandelroutes door de historische straatjes van dit dorpje in Frankrijk, waarbij je langs vestingen en de bekende kerk van Mouzon wandelt. Lees meer

Mouzin ligt op het kruispunt van 2 belangrijke routes

 • Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

  Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

  Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.
  va.€ 225 - Boek nu
 • Breng een uitgebreid bezoek aan Mouzon
 • Maak een wandeling door de gezellige straten
 • Geniet van de fraaie uitzichten 
 • Leer alles over vilt in het Musée du Feutre
 • Bezoek de kerk van Mouzon
Gratis reisgids downloaden

Kerk van Mouzon

De kerk van Mouzon in de Franse Ardennen behoorde toe aan een Benedictijnenabdij, gesticht aan het einde van de 10e eeuw. Tijdens de Franse Revolutie werd de abdij opgeheven. De kerk werd vanaf toen gebruikt als hospitaal. Hierna werd de kerk grondig gerestaureerd door een leerling van de bekende architect Violet le Duc. De abdijgebouwen zelf zijn nu ingericht als een rusthuis voor bejaarden. De kerk is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van dit dorpje in de Franse Ardennen. De hoogte binnen bedraagt maximaal 21 meter, van buiten lijkt het gebouw op een kathedraal. Het orgel uit 1725 werd eind vorige eeuw hersteld en is tegenwoordig het middelpunt van belangrijke concerten die hier worden georganiseerd.

Musée du Feutre

In Mouzon in de Franse Ardennen kan je jezelf de hele dag vermaken. Het is zo'n leuk stadje waar je tijdens een wandeling wel eens aangenaam verrast kan worden door verschillende mooie uitzichten, historische gebouwen, de vestingen en het museum Musée du Feutre waar je alles leert over vilt. Rond 1880 begon de productie van vilt in Mouzon. Vilt is een oud textiel dat nu alleen nog in industriële toepassingen wordt gebruikt. Sommige kunstenaars maken ook gebruik van vilt. Vroeger werd vilt gebruikt als kledij of om zich te beschermen tegen de grillen van de natuur. Vooral in Azië gebeurde dit. In Musée du Feutre leer je alles over vilt en maak je kennis met enkele huidige toepassingen. Het museum is van april tot oktober in de namiddag tijdens de weekenden geopend en van mei tot september op alle dagen.

Reviews en beoordelingen Mouzon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mouzon: om een ganse dag te vertoeven ? Plaats je beoordeling

Frans12 augustus 2020

gezellig plaatsje met mooi klooster en mooie aanliggende kerk.Het klooster is nu home voor bejaarden en niet toegankelijk. De tuin op het binnenplein met de goed onderhouden buxushaagjes en de grote voorliggende fontein is feeëriek

Willy Stoelzaet30 november 2019

supertip ivm Sedan en Moucron!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info