Stadswandeling Charleville-Mézières

In het teken van Arthur Rimbaud en marionetten

Onze wandelroute Charleville-Mézières brengt jou langs alle bezienswaardigheden van deze stad in de Franse Ardennen. De wandelroute staat vooral in het teken van de dichter Arthur Rimbaud en de marionetten. Arthur Rimbaud zag in de stad Charleville-Mézières het levenslicht en stierf er ook weer, maar in de tussentijd heeft hij veel meegemaakt buiten deze stad. Tijdens de stadswandeling Charleville-Mézières kan je dan ook niet om de grote dichter heen. Toch is dit zeker niet de enige bezienswaardigheid tijdens de wandelroute. . Lees meer

Ontdek tijdens de stadswandeling de kunst en geschiedenis van Charleville-Mézières.
 • Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

  Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

  Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.
  va.€ 225 - Boek nu
 • Leer over de grote dichter Arthur Rimbaud
 • Ontdek de prachtige Place Ducale
 • Bezoek het Musée de l' Ardenne
 • Ontmoet le Grand Marionnettiste
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Charleville-Mezières op de kaart

Place Ducale

Naast de dichter Arthur Rimbaud besteden wij tijdens deze stadswandeling Charleville-Mézières ook aandacht aan het mooie plein Place Ducale. Dit plein wordt ook wel gezien als het mooiste plein van de Franse Ardennen. Het kreeg een centrale plaats waar vanuit alles vroeger gecoördineerd werd.

Musée de l'Ardenne

Of wat dacht je van een bezoekje aan het Musée de l’Ardenne? Hier vind je archeologische vondsten, wapens en kunstwerken van kunstenaars uit de regio van de Franse Ardennen. Ontdek het tijdens de korte wandelroute doorheen Charleville-Mézières. 

Horloge du Grand Marionnettiste

Ook moet je absoluut eens langs de Horloge du Grand Marionnettiste in Charleville-Mézières. Elke dag wordt er hier tussen 10u00 en 21u00 op elk heel uur een fragment gespeeld uit de legende van de Vier Heemskinderen. Hier lees je meer over in onze reisgids. Zeker leuk om te zien onderweg op jouw wandelroute.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Charleville-Mézières

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Charleville-Mézières? Plaats je beoordeling

Jacques Leyman31 juli 2018

Mooie stadswandeling gemaakt in Rocroi, maar jammer dat er in de stadswandeling in Charleville-Mézières geen sprake is van een bezoek aan de kathedraal in Mézières met de mooie glasramen. Ik had wel van de stadswandeling in Charleville wat iets meer verwacht. Voor de rest niets dan lof.

Linda Van Brussel31 mei 2017

Met veel plezier de gids gevolgd in Rocroi ( de stadsomwalling: mooie wandeling) en de stadswandeling in Charleville Meuziere. Duidelijke uitleg , voor ons persoonlijk een minpuntje: we hebben de wandeling moeten stopzetten omdat de weergoden ons allesbehalve gunstig waren. Maar dat lag niet aan jullie gids😄. Prachtig stadje, mooie, weliswaar niet volledige wandeling gedaan

christine Meerman3 april 2017

Misschien nog wat meer foto's van standbeelden, historische gebouwen e.d. en de omschrijving ervan.

Robert RAES27 november 2016

pracht van een stad op alle gebied een aanrader

Geertje Verhellen1 november 2016

Heel mooie wandeling. Charleville is een heel aangename stad. Place Ducale absolute aanrader evenals Musée de l' Ardenne.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info