Roc la Tour: duivelswerk

Het werk van één nacht

  • Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

    Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

    Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.
    va.€ 225 - Boek nu

Vanop de parking is het niet ver naar de speciale rotsformatie van  'Roc la Tour': ongeveer tweehonderd meter. Dan krijg je al die rotspartijen te zien. Je mag ze ook eerder een chaos noemen. Geologen weten niet hoe deze rotsen er kwamen, maar er is natuurlijk ook een legende als verklaring. Met wat geluk zie je hier ook cursisten die aan rotsklimmen doen. Opgepast als je op een rots klimt: er is geen bescherming en de afgronden zijn zeer diep. Mensen met hoogtevrees mogen zeker niet op zo'n plateau klimmen! En nu de legende ...

Er was eens een landheer die getrouwd was met een beeldschone vrouw. Hij wou voor haar een kasteel bouwen maar alhoewel hij van adel was had hij geen geld. Zijn volledige aandacht ging naar zijn vrouw en hoe hij haar kon verwennen. Op een dag ontmoette hij een heer die hem voorstelde een kasteel te bouwen voor hem ... geheel gratis en dat op één nacht! Het enige wat die heer vroeg was de ziel van de landheer. Omdat de dolverliefde landheer tot elke prijs een kasteel wou schenken aan zijn vrouw stond hij niet stil bij de vraagprijs, zijn ziel. Die nacht werd de ganse onderwereld opgetrommeld om het kasteel te bouwen. Het moest af zijn voor de haan zou kraaien en daar zouden heksen, trollen en andere duistere figuren voor zorgen.

Uiteraard kon dit alleen met hulp van de duivel die de rotsen deed barsten, grote stenen hakte uit de bergwand, bomen omhakte en het kasteel al gauw vorm deed krijgen. Het werd een groots gebouw op de top van de berg. Toen er nog maar één steen moest geplaatst worden kakelde plotseling, veel te vroeg en wakker gemaakt door de bouwwerken, een haan. In één zwaai vernielde de duivel het kasteel en verdween als een dief in de nacht. De rotsmassa die je nu ziet zijn de restanten van dat vernielde duivelse kasteel. Dit is één van de vele legendes die leven in de Maasvallei.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Legende Roc la Tour

Heb je zelf tips of opmerkingen over Roc la Tour: duivelswerk? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info