Verken met de autoroute IJsselmeer in Friesland

Bezoek plaatsen zoals Sneek, Harlingen, Franeker, Stavoren en Workum

De autoroute IJsselmeer in Friesland brengt je langs de mooie plekjes langs de kustlijn. Je brengt een bezoek aan mooie steden als Stavoren, Hindeloopen, Workum, Makkum, Harlingen, Franeker en Sneek. Door deze route te volgen ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens jouw vakantie. Lees meer

Door de autoroute te volgen sla je geen bijzondere plekjes in Friesland over.
  • Ontdek dankzij de autoroute IJsselmeer in Friesland
  • Bezoek het mooie Sneek
  • Ontdek het veelzijdige Franeker
  • Geniet in Stavoren
Gratis reisgids downloaden

Autoroute Friesland op de kaart

Bezoek het mooie Stavoren

De autoroute IJsselmeer in Friesland start in het mooie Stavoren. Dit is de oudste en rijkste stad van de provincie, waardoor je hier veel bezienswaardigheden kunt vinden tijdens jouw vakantie. Je leert hier meer over de legende van de Vrouwe van Stavoren, maar je kan ook een bezoek brengen aan de Toankamer 't Ponthûs brengen waar je meer komt te weten over de geschiedenis van deze stad.

Vervolg de route langs Hindeloopen, Workum en Makkum

Na een bezoek aan de stad Stavoren vervolgt de route zich langs Hindeloopen en Workum naar Makkum. Hindeloopen is een typisch Fries plaatsje dat bekend is geworden dankzij de Elfstedentocht. In het Fries Schaatsmuseum kom je meer te weten over de geschiedenis van deze tocht, maar ook over de schaatssport in het algemeen.

Ook Workum is één van de elf steden van de Elfstedentocht. Daarnaast is deze stad in Friesland ook bekend geworden dankzij de bloeiende scheepsvaart die hier heeft plaatsgevonden. Dit kan je nog steeds terug zien aan de prachtige haven.

Tijdens de rondreis die je maakt dankzij de autoroute IJsselmeer in Friesland bezoek je het plaatsje Makkum. Deze plaats staat ook synoniem voor eeuwenoud geglazuurd aardewerk dat je kan bekijken in de Koninklijke Tichelaar, gesticht eind 16e eeuw. Dit is dan ook een bijzondere bezienswaardigheid die je tegen zult komen tijdens jouw vakantie.

Ontdek het populaire Harliingen

Harlingen, Franeker en Sneek zijn bekende plaatsen in Friesland. Deze worden dan ook zeker niet overgeslagen tijdens de autoroute IJsselmeer. Harlingen bezit dankzij de Noorderhaven en de Zuiderhaven over twee jachthavens die de stad omarmen. Je kan tijdens jouw vakantie dan ook genieten van mooie uitzichten.

Verken Franeker

De route komt ook langs de stad Franeker. Dit is de hoogst gelegen Elfstedenstad en heeft veel bezienswaardigheden die vlakbij elkaar te vinden zijn. De meest bijzondere attractie die je hier kunt vinden is het Eise Eisinga Planetarium. Dit is het oudste planetarium ter wereld.

Reis naar het mooie Sneek

De laatste stad die je tijdens jouw rondreis zult ontdekken is Sneek. Deze plaats is vooral bekend geworden dankzij de scheepsvaart, waarover je meer te weten kunt komen in het Fries Scheepsvaartmuseum.

Wanneer je de autoroute IJsselmeer in Friesland volgt tijdens jouw vakantie zal je al deze mooie plaatsen bezoeken. In elk van deze Friese dorpen of steden leiden we je rond via een kaartje. We geven ook tips om even de auto aan de kant te laten en een fiets te huren voor een tochtje langs het knooppuntennetwerk.

Reviews en beoordelingen Autoroute Friesland aan het IJsselmeer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken met de autoroute IJsselmeer in Friesland? Plaats je beoordeling

Greg Van Buynderen20 september 2017

Overnachten hebben we gedaan in Harlingen, wat een mooi en gezellige stadje is. De (haven) dorpjes van de autoroute die worden beschreven van Harlingen tot Stavoren zijn echt de moeite waard, landschap, rust en schilderachtige dorpjes. Bijna heel deze weg loopt parallel met het water. De steden zoals Sneek, Franeker en Bolsward zijn ofwel te gewoon of gelijken op Harlingen en Harlingen heeft dan weer het voordeel dat dit een havenstadje is en een uitvalsbasis is om een rondvaart op de Waddenzee te maken. Wat wij wel erg spijtig vonden is dat we de typische Noord Hollandse huisjes (gekleurde gevels) niet gezien hebben en dat alles dan erg aanleunde bij het landschap van Zeeland.

Dorine Willem11 januari 2017

Mooie brochure met informatie, die bruikbaar is om een rondreis in Friesland te doen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info