Bezoek het bijzondere Sneek in Friesland

Bezichtig het Fries Scheeptsvaartmuseum of de Slijterij Weduwe S. Joustra

Het is zeker aan te raden om Sneek (Snits in het Fries) te bezoeken tijdens een vakantie in Friesland. Zo kom je meteen in één van de Elfsteden. Sneek is werkelijk omarmd door water, overal waar je komt is er een gracht. Op wandelafstand vind je het Fries Scheepvaartmuseum, de slijterij Weduwe Joustra, het stadhuis en de Waterpoort. Lees meer

In het centrum van Sneek zit je als het ware op een eilandje omringd door een grachtengordel.

 • Beach Hotel de Vigilante ****

  Friesland 3 dagen hotel 4* incl. 1 diner

  Het Beach Hotel de Vigilante **** heeft 55 nieuwe kamers en 31 gerenoveerde kamers.Het hotel verhuurt ook fietsen. Wie zijn surfmateriaal bijheeft kan dit opbergen in het hotel.
  va.€ 95 - Boek nu
 • Bezoek het bijzondere Sneek in Friesland
 • Ontdek het Fries Scheepsvaartmuseum
 • Bezichtig de slijterij Weduwe S. Joustra
 • Geniet van veel mooie bezienswaardigheden
Gratis reisgids downloaden

Tijdens een bezoek aan Sneek in Friesland is het aangenaam om te gaan shoppen in het ‘levendige’ centrum met de talrijke autovrije winkelstraten. Je komt op pleintjes en vind talloze mogelijkheden voor drank- en eetpauzes.

Parking: Binnen de grote stadsgracht kan je amper parkeren want de meeste straten zijn autoluw. Erbuiten geldt beperkt parkeren (max. 2 uur: Normandiaplein-St-Antoniusplein-Julianastraat-Boschplein-Lemmerweg) als onbeperkt parkeren voor uurtarief. Gratis kan ook bij het Station, Kanaalstraat en in de Bolswarderweg, 8601 CS Sneek.

Bezoek het Fries Scheepvaartmuseum

Lang geleden lag bij Sneek de Middelzee, een binnenzee die er nu niet meer is. Alles over de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, van de 17e eeuw tot het skûtsjesilen, verneem je in het Fries Scheepvaartmuseum (Kleinzand 16). Een "skûtsje" is een zeilschip dat in de vaart was vanaf de 18e eeuw tot midden 20e eeuw. Toen werd het gebruikt als vrachtschip, nu als toeristische en folkloristische bezienswaardigheid. In het museum zie je tijdens jouw vakantie in Friesland een mooie collectie Friese boten (modellen), instrumenten, gereedschappen, scheepskanonnen, schilderijen… Er is eveneens aandacht voor de Elfstedentocht en de geschiedenis van Sneek. Het is een van de grootste musea van Friesland met meer dan 30 tentoonstellingsruimtes. Er is ook speciaal aan de kinderen gedacht met een 'Kindermuseum'. In het toegangsticket is een gratis koffie of thee begrepen.

Meer informatie vind je op: www.friesscheepvaartmuseum.nl

Ontdek Slijterij Weduwe S. Joustra

Wie graag een borreltje lust kan op bezoek bij de Slijterij Weduwe S. Joustra in Sneek (Kleinzand 32). In 1864 werd de eerste "Beerenburg" gestookt en nu doet men dat nog steeds met dezelfde kruiden en dezelfde recepten, maar intussen kwamen al vele andere producten erbij. Het behoud van de unieke smaak zorgt ervoor dat deze ambachtelijke traditie overeind blijft al generaties lang. Ben je benieuwd naar het familieverhaal van de Weduwe, wil je het originele winkeltje uit 1864 zien waarin alles begon, het proeflokaal en een écht drankorgel dan moet je hier eens binnenstappen.

Meer informatie vind je op: www.weduwejoustra.nl

Bezichtig veel mooie bezienswaardigheden

In de straat Kleinzand zie je nog wel een paar mooie woningen, zo bijvoorbeeld op huisnummer 1, de Hollandsche Kelder.

Wil je weten hoe een Friese boterdrabbelkoek, een specialiteit uit Sneek, eruit ziet en smaakt? Dan ga je tot op de Oosterkade. Op huisnummer 22 in Haga’s boterdrabbelkoekenfabriek worden ze al sinds 1850 gebakken.

Het stadhuis (Marktstaat) staat wat verdrongen tussen andere huizen in een gewone straat, maar is niettemin een goed voorbeeld van een bezienswaardigheid met een mooie rococogevel. Het gebouw heeft een fraai bordes, knap versierd met enkele dieren en mensenfiguren. Het wapenschild van Sneek zie je boven het bordes. Stap in deze Markstraat ook eens naar het Grietmanshuis (Lodewijk XVI-stijl, huisnummer ) en het Waltahuis uit 1540.

De Martinikerk zoals je ze nu ziet dateert van eind 15e eeuw. Het koor en het schip is in gotische stijl. Sinds 1580 is dit een protestants kerkgebouw. Er zijn drie toegangen, alle drie in een andere stijl. Binnenin kan je het orgel uit 1711 bewonderen. De beiaard is de grootste van Friesland, met 50 klokken. De kerk is te bezichtigen in de namiddag tijdens weekdagen, wel enkel in de zomermaanden.

Je mag in Sneek tijdens een vakantie in Friesland zeker niet de Waterpoort (tussen Hoogend en Lemmerweg) missen. Dit 17e-eeuws gebouw was vroeger de toegangspoort tot de haven en diende tegelijk als bewakingspost. Een arcadebrug met daarboven een verdieping, de woning van de poortwachter, vormt de verbinding tussen twee spitse torens. Wandel vanaf daar even verder langs het water (Waterpoortgracht) om de mooiste huizen van Sneek te zien.

Reviews en beoordelingen Sneek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek het bijzondere Sneek in Friesland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info