Geniet in het prachtige Makkum in Friesland

Ontdek de Koninklijke Tichelaar, het Kazemattenmuseum en nog meer

Makkum heeft een gezellig vissers- en jachthaventje, statige koopmanshuizen, ophaalbrugjes, een paar leuke kroegen en eethuisjes. In de Voorstraat staan enkele oude huizen die dateren uit de 17e en 18e eeuw. Een toeristisch kantoor waar je informatie kan krijgen tijdens jouw vakantie in Friesland vind je in de Kerkstraat nummer 2. Lees meer

Makkum staat al eeuwen bekend om het geglazuurde aardewerk dat hier gemaakt wordt.

  • Geniet in het mooie Makkum in Friesland
  • Bezoek de Koninklijke Tichelaar
  • Doe mee aan de robbentocht
  • Verken het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand
Gratis reisgids downloaden

Ontdek de Koninklijke Tichelaar

Makkum staat ook synoniem voor eeuwenoud geglazuurd aardewerk dat je kan bekijken in de Koninklijke Tichelaar, gesticht eind 16e eeuw. Deze fabriek had 400 jaar lang een stek pal in het centrum, maar in oktober 2014 verhuisde ze naar nieuwe loodsen net buiten het centrum, aan het water van de Grutte Sylroede (Kalkovens 1). Wereldwijd heeft het bedrijf een naam op keramisch vlak. Het bedrijf toont je dat aardewerk in Friesland steeds een belangrijke rol heeft gespeeld.

Meer informatie op: www.tichelaar.nl

Doe mee aan de robbentocht vanuit Makkum

Op zoek gaan naar de robben op de Wadden tijdens een vakantie in Friesland is zeker mogelijk. Hiertoe krijg je namelijk vanuit je verblijfplaats Makkum de kans. Vanaf camping De Holle Poarte, op 5 minuten wandelen van hotel De Vigilante, vaart immers enkele keren per week een boot uit om op de Waddenzee robben te gaan spotten. Heen- en terugvaart, mét de zekerheid dat je robben ziet liggen en soms ziet zwemmen, duurt ongeveer 2 uur, al kan dit soms meer zijn afhankelijk van de wachttijd in de sluis die je door moet.

Reservering kan aan de receptie van je hotel of aan de receptie van de camping zelf, daags voordien. 

Meer informatie over vaardagen en vertrektijden op: www.rondvaartmakkum.nl

Bezoek het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand

Op 15 kilometer van Makkum bevindt zich op de Afsluitdijk het Kazemattenmuseum van Kornwerderzand, grotendeels onder het zand verscholen. Toen in 1921 besloten werd om de Afsluitdijk te bouwen, wilde men tegelijk versterkingen bouwen om aanvallen op te vangen. Zodoende werden er kazematten gebouwd, elk met een eigen functie. Het complex bestaat uit in totaal 17 kazematten, waaronder de commandokazemat, kanonkazematten, de keuken, mitrailleurkazematten en meer. Er is parkeergelegenheid vlakbij.

Het museum is beperkt open, voor de uren en dagen surf je naar: www.kazemattenmuseum.nl

Parking: Voorstraat, 8754 ZN Makkum, met parkeerschijf
GPS-coördinaten: N 53°03’17”  E 005°24’11”

Reviews en beoordelingen Makkum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet in het prachtige Makkum in Friesland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info