Andere bezienswaardigheden Friesland

Allingawier, Exmorra en Bolsward

Er zijn veel mooie bezienswaardigheden in Friesland te vinden. Deze kan je allemaal zelf ontdekken tijdens jouw vakantie. Plaatsen die naast de meest bekende steden zeker een bezoek waard zijn: Allingawier, Exmorra en Bolsward. Hier vind je vele soorten bezienswaardigheden, waardoor niemand zich hoeft te vervelen. Lees meer

Je zal de veelzijdigheid van Friesland ontdekken dankzij de vele mooie bezienswaardigheden.
  • Verken de vele bezienswaardigheden in Friesland
  • Bezoek het mooie Allingawier
  • Verken het plaatsje Exmorra
  • Geniet in het veelzijdige Bolsward
Gratis reisgids downloaden

Bezoek het mooie Allingawier 

Maak in Allingawier gerust een korte stop voor een bezoek aan het Fries Openluchtmuseum Aldfaers Erf. Deze Friese boerderij is zeker niet van de kleinste. Een grote schuur met bijhorende stallen, werkplaatsen voor onder meer een smederij en een bakkerij met aanpalend woonhuis kan je bezichtigen. Er is een café, kinderen kunnen er vlotten bouwen en op de slootjes varen. Het is dan ook een indrukwekkende bezienswaardigheid in Friesland. 

Bij minder goed weer is er ook een speel- en doeboerderij in het Fries Openluchtmuseum Aldfaers Erf.

Voor meer informatie over dit museumdorp met speelboerderij kan je terecht op: www.aldfaerserf.nl

Bezichtig het bijzonder Exmorra 

In Exmorra ligt de bezienswaardigheid het Fries Landbouwmuseum. Je verneemt er meer over de landbouw in Friesland aan de hand van machines, gebruiksvoorwerpen en afbeeldingen. Er is ook aan de kinderen gedacht met een aangepast doe-parcours doorheen het museum.

Verken het plaatsje Bolsward 

Bolsward (Boalsert in het Fries) betekent het keerpunt van deze rit, maar blijf toch eerst maar even ter plaatse. Deze Hanzestad heeft een rijk verleden en zal je bijna zeker verrassen met een paar van de mooiste bezienswaardigheden in Friesland. Bij het binnenfietsen van Bolsward tijdens jouw vakantie kom je bij knooppunt 5. Tussen de knooppunten 5 en 6 kom je voorbij een gracht met aan de ene kant enkele fijne terrassen. Heb je hier ook dat gevoel van ‘hier wil ik mij wel een tijdje neervleien op een terrasje’?

Bolsward bezit zowat 80 prachtige monumentale gebouwen. Het heel mooie renaissance stadhuis met de Oudheidkamer (geschiedenis van Bolsward) in de Jongemastraat kan gratis bezocht worden van dinsdag tot vrijdag tussen 13:30 en 16:30 uur. Het is gebouwd tussen 1614 en 1617 en onderging eind 19e eeuw restauratiewerken. Bewonder het rococobordes, de fraaie lantaarntoren en de knappe gevelversieringen.

De Martinikerk is echter het paradepaardje van Bolsward. De gotische kerk werd gebouwd midden 15e eeuw en heeft een prachtige preekstoel uit 1662, een Hinsz-orgel uit 1775 en koorbanken met bijzonder mooi houtsnijwerk. Je vindt de kerk bij de Grote Dijlakker.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Friesland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info