Ontdek het unieke Friesland met onze reisgids

Bezoek enkele Elfsteden, ontdek de mooiste plekjes, de beste musea en bezienswaardigheden

Met de gratis reisgids Friesland kan je tijdens jouw vakantie de mooiste plekjes van deze provincie ontdekken. Bekende steden en mooie bezienswaardigheden worden zeker niet overgeslagen. De reisgids Friesland neemt je daarom ook mee langs mooie plaatsen als Franeker, Harlingen, Stavoren, Sneek, Workum, Hindeloopen en Makkum. Lees meer

Mis geen bijzondere plekjes met de reisgids Friesland bij de hand.
Reisgids Friesland
Ontdek het unieke Friesland met onze reisgids
  • Ga op verkenning met de reisgids Friesland bij de hand
  • Bezoek enkele van de Elfsteden
  • Ontdek de veelzijdigheid van de provincie
  • Kom te weten waar je moet geweest zijn in Friesland
  • Lees de fietstips van onze redacteur
  • Meer dan 20 pagina's tips van locals, lezers en eigen ervaringen
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Aan de hand van deze gratis reisgids Friesland ontdek je de mooiste stadjes van de meest noordelijk gelegen Nederlandse provincie. De meeste hebben een band met de zee en/of met de bekende Elfstedentocht. De zee bracht eertijds rijkdom voor de havensteden, terwijl de roem en de geestdrift van en rond de Elfstedentocht vandaag de belangstelling voor de regio hoog houdt. Wat die steden vaak gemeen hebben zijn prachtige bezienswaardigheden zoals gevels en enkele bijzondere monumenten, vaak van religieuze aard.  

Behalve scheepvaart zijn ook landbouw en aardewerk bijzondere economische activiteiten. Hoe het in die sectoren aan toeging in het verleden ontdek je onderweg in enkele musea. Daarnaaast zijn er in Friesland nog enkele bijzondere figuren die je beslist met een bezoek moet vereren: Jopie Huisman, de Vrouwe van Stavoren, de Weduwe Joustra, de Uffing van Workum en ook Willem Barentsz, wiens expeditieschip herbouwd wordt.

Ontdek de bijzondere bezienswaardigheden

De meest bekende plaatsen die je met de reisgids Friesland zult verkennen hebben veel mooie bezienswaardigheden. In Franeker kan je een bezoek brengen aan het eerste planetarium ter wereld, het Eise Eisinga Planetarium. In Harlingen kom je meer te weten over het bekende aarde- en tegelwerk in de Harlinger Aardewerk- en tegelfabriek. Wanneer je flink geïnteresseerd bent in de bijzondere geschiedenis met betrekking tot het schaatsen in Friesland is een bezoek aan Hindeloopen een goed idee. Hier kan je het Eerste Friese Schaatsmuseum bezichtigen, waar je meer te weten komt over de schaatssport en de Elfstedentocht. Ook neemt de reisgids Friesland je mee naar het populaire en levendige Sneek. Hier ontdek je meer over de geschiedenis van de scheepsvaart in het Fries Scheepvaartsmuseum.

Maar ontdek vooral nog méér bezienswaardigheden in deze gratis reisgids Friesland. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor iedereen zich hier prima kan vermaken tijdens een vakantie.

Reviews en beoordelingen Reisgids Friesland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek Friesland met onze reisgids ? Plaats je beoordeling

Brigitte Noom26 juni 2021

Een leuke reisgids met bijzondere plekken om te bezoeken, een goede voorbereiding op onze vakantie naar deze mooie provincie!

Danielle21 juni 2021

Friesland is echt de moeite waard en met de handige gids van Euroreizen kom je op hele leuke plekken en ben je goed voorbereid.

Truus Ottenheim27 mei 2021

Bedankt voor het sturen van de Friesland informatie, ik zal er vanaf 5 juni veelvuldig gebruik van maken. Hopelijk zit het weer een beetje mee met niet teveel regen! Met vriendelijke groet, Truus Ottenheim

Hans5 september 2020

Nuttige gids

vera stroobants25 december 2019

toffe gids, leuke weetjes, erg bruikbaar

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info