Autoroute door het Hageland

Ontdek het Hageland met onze autoroute en doe vele ontdekkingen

De autoroute Hageland laat je genieten van al het mooie van deze regio in het oosten van Vlaams-Brabant. Je doet ongetwijfeld onverwachte ontdekkingen. De autoroute vormt een verbinding tussen wandel- en fietsmogelijkheden. Veel variatie aan cultuur en natuur, opmerkelijke bezienswaardigheden, overgoten met een sausje geschiedenis, een portie gezonde beweging, sentiment, nostalgie, erkenning, een beetje biercultuur, ... Deze autoroute Hageland biedt het allemaal.  Lees meer   

  • Start je autoroute in Werchter, mekka van rock
  • Eindigen in Wezemaal, mekka van Hagelandse wijn
  • Doorkruis Diest en Zoutleeuw met stadswandeling
  • Fietsend de mooiste plekjes ontdekken van natuur en cultuur
  • Parkeer de auto en ga de natuur in met uitgeschreven luswandelingen 
  • Maak kennis met Aarschot, Boutersem, Zichem, Scherpenheuvel, ...  
Autoroute downloaden

Heel wat afwisseling in de autoroute Hageland. Het is een plezier om via korte tussenritten (en vaak rustige wegen) een pleiade aan bezienswaardigheden te ontdekken in het Hageland. Een bekende stad als Diest met o.a. het begijnhof stellen we aan je voor maar je maakt ook kennis met tot dusver misschien minder bewierookte stadjes als Aarschot, Zoutleeuw, Tienen.

Bekende en minder bekende locaties

Tot de bekende locaties onderweg op onze autoroute Hageland horen Scherpenheuvel met haar basiliek en bedevaartsoord. Tremelo ken je wel van pater Damiaan. Hoegaarden heeft uiteraard het bekende witbier. Zichem heeft niet alleen de schrijver Ernest Claes maar ook zijn Maagdentoren. Sven Nys zette Baal op de kaart als veldrijder. Zijn carrière en het abc van cyclocross en offroad fietsen beleef je in zijn Sven Nys Cycling Center. Een unieke kans heb je om tijdens één fietstocht twee abdijen te bezoeken, in Averbode en Tongerlo. 

Maar laat je ook eens verrassen door het relatief minder bekende Zoutleeuw, een parel van Vlaams-Brabant. Vlakbij Zoutleeuw ligt het prachtige natuurgebied het Vinne. Je komt in Hakendover dat al lang iets heeft met een paardenprocessie. Het golvende Hageland zal je pas echt aan den lijve ondervinden indien je de fiets opstapt en onze fietsroute rond Boutersem doet. Horst heeft zijn Rode Ridder-kasteel en de omliggende uitnodigende natuur. In Werchter steekt voor velen misschien nostalgie op met de herinneringen aan het rockfestival. Er is daar nu een belevingscentrum rond het muziekfestival. Wie 'n beetje wijnliefhebber is, weet dat er in het Hageland uitstekende kwaliteitswijn wordt gemaakt. Ontdek de Hagelandse wijn letterlijk en doe kennis op in het Bezoekerscentrum in Wezemaal. En ken je de zwevende Vlooybergtoren van Tielt-Winge al? Zoniet, hoogt tijd om die eens op te stappen. Je weet niet wat je ziet.

Routekaart weekendje Hageland

Reviews en beoordelingen Autoroute Hageland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Hageland? Plaats je beoordeling

christel9 januari 2023

Schitterende gids!

Lieve6 september 2022

Uitstekend gedocumenteerde gids met enkel nuttige informatie. Zeker een aanrader!

PAUL VAN DEN BOSSCHE17 september 2021

Zeer praktische gids . Je komt hierdoor op verrassende plaatsen .

Andre21 maart 2021

Heeeeel mooie Hageland route !! Mooie vergezichten en goed aan gegeven met plaatjes !! Een MUST om te doen in deze corona tijden !

Monique25 oktober 2020

Fantastisch! Zullen we zeker kunnen gebruiken! 👍

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info