Diest, tussen Allerheiligenberg en Begijnhof

Verken Diest, Vlaams-Brabantse stad met naam en faam

Diest, een relatief kleine Vlaams-Brabantse stad heeft meer in huis dan je eerst zou denken. Je kan in Diest gerust een aangename dag doorbrengen. Er zijn tal van bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Het Begijnhof van Diest is Unesco Werelderfgoed, maar er zijn ook de talrijke kerken en kapellen. Rust en groen vind je in parken zoals het Warandepark terwijl je in het Provinciaal Domein de Halve Maan ook nog heel wat sport- en ontspanningsmogelijkheden zal vinden. Lees meer

Een dagje Diest is gauw gevuld: met cultuur, natuur, ontspanning, ...
  • Verken de gezellige stad Diest
  • Breng bezoek aan het befaamde begijnhof
  • Oude gebouwen spotten in stadskern
  • Onthaasten in domein Halve Maan 
  • Zoek de speciale plekjes op van Diest
Gratis reisgids downloaden

Genietbare plekken zijn de  Allerheiligenberg, het park Cerckel, ...  Van de lange rij brouwerijen heeft enkel brouwerij De Loterbol de geschiedenis overleefd ...Lees er over en over veel meer in onze reisgids Diest, gratis te downloaden.

Diest, een kleine Vlaams-Brabantse stad heeft absoluut veel in huis om de bezoeker een aangename dag te bezorgen. Met onze reisgids Diest brengen we je tussen de Demer en de historische stadskern. Stap langs prachtige gebouwen met een lange geschiedenis, over de aangename Grote Markt, omhoog naar de Allerheiligenberg en bijhorende kapel, langsheen het Provinciaal Domein Halve Maan en ander groen naar het erg mooie Begijnhof, waar altijd wel iets gebeurt. Onderweg bemerk je ook enkele bouwwerken van de Oranje-Nassau’s, die de Diestenaren drie eeuwen lang onder de knoet hielden.

Reviews en beoordelingen Diest

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Diest? Plaats je beoordeling

Carine27 augustus 2021

Wij hebben een heel leuke dag gehad in Diest dankzij de reisgids. Het plan is heel duidelijk en bij elke bezienswaardigheid staat een gedetailleerde beschrijving zodat we ook de geschiedkundige achtergrond kenden. Het was een leuke en interessante ervaring!

PATRICK25 november 2020

Genoten van een mooie en interessante stadswandeling door Diest en dit dankzij een klein maar toch duidelijk plan. We hopen nog meer van dat te ontdekken dankzij Euroreizen.

Walter Van Eeckhout17 februari 2019

prachtige fiets- en wandelroutes in eigen land doe zo voort

Liesbet 25 oktober 2017

Duidelijke gids met fijne wandelingen. Goed aangeduid en mooi geïllustreerd. Tof om zo te kunnen downloaden!

Frans Van de Perre23 augustus 2017

Handige brochure. Ik gebruikte ze al voor een weekenduitstap naar de Vlooybergtoren in Tielt-Winge en voor een bezoek aan het Provinciedomein Halve Maan in Diest. Goede infrastructuur in De Halve Maan: ruim aanbod voor ieders smaak, zeker voor de kinderen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info