Hageland: Zoutleeuw, een Vlaams-Brabantse parel

Verken Zoutleeuw met wandeling en fietsroute

Op de startplaats van de wandeling in Zoutleeuw kan je meteen al een poosje vertoeven. De bezienswaardigheden op de Grote Markt liggen er zomaar voor het grijpen. De Sint-Leonarduskerk is een gotische parel aan de kroon van Zoutleeuw, tevens erkend als Unesco Werelderfgoed. Binnen vind je de Sacramentstoren, impressionant religieus kunstwerk. Het tabernakel is 18 meter hoog en bevat wel 200 beeldjes.  Lees meer

Ga kijken waar Zoutleeuw dat snuifje historische pracht haalde.
  • Ontdek Zoutleeuw, een Vlaams-Brabantse parel
  • Maak een korte wandeling langs bezienswaardigheden 
  • Bezoek Sint-Leonarduskerk, Unesco werelderfgoed   
  • Fiets in en rond Zoutleeuw vanaf Het Vinne
  • Leerrijke en heerlijke fietstocht in het Hageland
Gratis reisgids downloaden

Je wandelt in Zoutleeuw van het ene fraaie historische gebouw naar het andere op slechts enkele meters van elkaar verwijderd. Loop eens binnen in de Halle, nu huisvesting van Dienst Toerisme en een restaurant. Op het eerste verdiep van het stadhuis is een tentoonstelling over archeologische vondsten in Zoutleeuw. Bewonder de historische gevels van het stadhuis, De Spiegel, De Rode Leeuw. De wandeling brengt je ook net buiten het centrum en loopt langs de rivier de Kleine Gete. Je ziet nog een restant van een begijnhofkerk, stapt voorbij een altijd mooi opgesmukt kapelletje, komt door het stadspark en een deel van een vestingswal waar je een heks ontmoet.

Fietsen vanaf natuurreservaat en provinciedomein Het Vinne

Een fietstocht door Zoutleeuw en de mooie omgeving start aan het provinciedomein Het Vinne. We volgen de fietsknooppunten. Ruime parking, horeca, alles is voorhanden. Je fietst op rustige wegen, landelijk in het mooie Hageland. Je komt in idyllische plekjes en dorpjes met heerlijke namen: Vroente, Budingen, Geetbets, ... Ook in het Hageland wordt fruit geteeld. In het fruitseizoen zal je de vruchten zeker zien hangen. Aan mogelijkheden voor een rustpauze geen gebrek, je vindt gezellige fietscafés, bistro's.

Reviews en beoordelingen Zoutleeuw

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zoutleeuw? Plaats je beoordeling

Guillaume Lambert29 juli 2023

Is wat zoeken vooraleer ik de kaart kon lezen. Juiste vertrekpunt slecht vermeld. niet alles is vermeld in de gids...

Chris4 december 2022

Degelijke uitgestippelde wandeling met net voldoende uitleg om het op elk vlak aangenaam te maken. Een aanrader! We gebruiken meermaals de downloads van jullie en zijn steeds tevreden. Dank!

Paul29 april 2021

heel goeie ideeën opgedaan om diverse uitstappen te maken.

hugo5 oktober 2020

We hebben genoten van de goede gids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info