Verken het Hageland via fietsroutes

Maak sportief kennis met het Hageland

Het Hageland verkennen op twee wielen. Hoe kan je beter een regio doorkruisen en zoveel mogelijk indrukken opdoen dan met de fiets? Op eigen tempo, volgens goesting, tijdschema geven we je een leidraad mee. Lekker kilometers malen en onderweg nog iets bijleren ook. Fietsroutes hebben we uitgedacht en uitgeschreven  in Aarschot, Boutersem, Zoutleeuw en we doen een abdijentocht vanuit Averbode naar Tongerlo  Lees meer

Je zal het weten te waarderen, deze verkenning van het Hageland per fiets. 
  • Ontdek bezienswaardigheden Hageland via fietsroutes
  • Fietsen langs de Demer en idyllische natuurgebiedjes
  • Heuvelen in en rond Boutersem is puur genieten
  • Maak kennis met het historische Zoutleeuw
  • Fiets mee op een genietbare abdijentocht
Gratis reisgids downloaden

In het noordelijke gedeelte van het Hageland verkennen we met de fiets de streek in en rond Aarschot. Kleine natuurgebiedjes, af en toe een kort klimmetje, een brokje cultuur, getuigen van een opmerkelijk aanwezige vroomheid. En de rivier de Demer is nooit ver weg. Het zit er allemaal in. Je fietst door dorpjes als Messelbroek, Testelt, Langdorp, Rillaar.

Heuvelen in en rond Boutersem

Inderdaad, fietsen in en rond Boutersem vergt soms al eens een inspanning omdat de weg af en toe oploopt. Maar het zijn telkens eerder vriendelijke kuitenbijters. En als je tijdens het omhoogfietsen rondom jou kijkt, geniet je met volle teugen en vergeet je dat zweetverlies. Deelgemeenten Binkom, Kerkom, Butsel hebben prachtige namen. Je maakt er sportief kennis mee. De rustige landelijke wegen laten je maximaal genieten van de mooie omgeving.

Genieten in en rond Zoutleeuw

Vergezel ons voor een heerlijke fietstocht met een rustige startlocatie aan het Vinne in Zoutleeuw. We volgen over afgezonderde fietspaden en goed berijdbare onverharde wegen een parcours tot in het historisch bezienswaardige Zoutleeuw. Fiets daarna over rustige wegen door idyllische dorpjes en gehuchten als Budingen, Geetbets, Vroente, ... Tussendoor maak je kennis met het fruitlandschap van het Hageland.

Abdijentocht Averbode-Tongerlo

Averbode behoort nog net tot het Hageland. We starten er aan de abdij en fietsen langs rustige wegen tot aan de abdij vanTongerlo. Veel groen, landelijke wegen en vele terrasjes. Wat moet een fietsend mens nog meer?

Reviews en beoordelingen Fietsroutes Hageland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fietsroutes Hageland? Plaats je beoordeling

Maesen25 april 2021

Fijne gids om te volgen wij gaan de fietsroutes enwandelingen gespreid doen

de Schepper Karien23 mei 2019

Deze zomer gaan wij zeker gebruik maken van de toffe en mooie fietsroutes.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info