Hageland: Bezienswaardigheden in luswandelingen

Wandelen in en rond kasteel, natuurgebied en historische kern

We slagen erin een korte luswandeling in Zoutleeuw aan te bieden waar toch alle belangrijkste bezienswaardigheden inzitten. Cultureel hoogtepunt is de gotische Sint-Leonarduskerk. Een wandeling rond het kasteel van Horst in Holsbeek kan je naar keuze inkorten of uitbreiden. Bezoek niet alleen het kasteel van Horst maar stap ook in de bossen van het kasteel en in natuur er rond. Er is ook een luswandeling die vertrekt vanaf het natuurgebied en provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Lees meer 

Het is heerlijk om Zoutleeuw te ontdekken als het snuifje historische pracht.
  • Maak een wandeling rond kasteel van Horst
  • Combineer natuur en middeleeuwen in Holsbeek
  • Verken het historische Zoutleeuw
  • Ontdek in gratis reisgids ook natuurwandeling het Vinne
Gratis reisgids downloaden

Op nauwelijks een paar boogscheuten van het stadscentrum van Zoutleeuw ligt er een verborgen schat. In provinciedomein Het Vinne ontdek je het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen met erin, erboven en er rond een rijk en gevarieerd aanbod aan dieren- en plantenleven. Deze wandeling is een ontdekkingstocht omheen het meer, maar leidt je ook langs een legendarische kapel en enkele lichtjes heuvelende landschappen.

Wandelen rond kasteel Horst

Je krijgt een zeer afwisselende wandeling met bossen, struiken, hagen, open vlaktes, stilteplaatsen … en een écht kasteel. Zowel de wandeling als een bezoek aan het kasteel zeer kindvriendelijk. De wandeling is op twee plaatsen af te korten. Zo krijg je de keuze uit een wandeling van 2, 4 of 6 kilometer. Geniet van stilteplekken samen met de vogels.

Wandelen in Zoutleeuw

Zoutleeuw pakt uit met de spitsvondige slogan ‘Een snuifje historische pracht’. We hadden het niet mooier kunnen formuleren. Dit Vlaams-Brabantse stadje dicht tegen de grens met Limburg verdient véél meer aandacht. Tot de 16de eeuw heette Zoutleeuw nog gewoon Leeuw en was er dus geen sprake van ‘een snuifje’. Die historische pracht, die is er wél altijd geweest. Leeuw kreeg de stadsrechten in 1106 en in 1307 gold het als één van de zeven ‘vrije steden’ in het hertogdom Brabant. 
Van bij de start op de Grote Markt stap je van het ene markante gebouw naar het andere. Ze liggen alle dicht bij elkaar: de Sint-Leonarduskerk, het stadhuis en de Halle. Op een steenworp staan historische huizen als De Spiegel en De Rode Leeuw. Wandel ook langs de Kleine Gete.

Reviews en beoordelingen Luswandelingen Hageland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Luswandelingen Hageland? Plaats je beoordeling

Rony9 juni 2023

Duidelijke omschrijving van de bezienswaardigheden en wandelpaden ; Nuttig om deze voor ons onbekende streek te bezoeken , wat ons trouwens enorm bevallen is .

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info