Hageland: Vlooybergtoren doet je 'zweven '

Bestijg de Vlooybergtoren van Tielt-Winge

De Vlooybergtoren in Tielt-Winge is een ijkpunt in het Hageland. Het is een attractie die geen gelijke kent. Een bizarre 'zwevende' trap die naar een platform leidt waar je een prachtig panoramisch uitzicht krijgt. Vroeger stond er een houten kijktoren. Volledig veilig, in duurzaam materiaal. Via kijkgaten kunnen ook de allerkleinsten mee genieten van het uitzicht. Vanop de N2 Leuven-Diest is hij goed zichtbaar. Ervaar de beleving van deze hoogstmerkwaardige toren. Lees meer

Volledig hersteld en terug open na vandalenstreken.
  • Ontdek de Vlooybergtoren van Tielt-Winge
  • Uniek landmark in het Hageland
  • Te bereiken te voet of via fietsknooppunten
  • Stijgen naar de top doet je beetje 'zweven'  
  • Geniet van prachtig uitzicht op 11 m hoogte
Gratis reisgids downloaden

Voorheen stond op deze plek een houten uitkijktoren, maar die overleefde een storm niet. Sinds 2013 staat er een nieuwe bruine toren. Het materiaal is heel duurzaam uit cortenstaal. De roestbruine kleur verwijst naar het hier gevonden ijzerzandsteen. Via tussenbordessen klim je naar de top waar een platform een mooi panorama biedt over het Hagelandse landschap. Bij helder weer zie je tot Hasselt en Vilvoorde en tuur je naar de Antwerpse Kempen. Gans boven ben je op 11,28 meter hoogte van de begane grond.

Hoe bereiken?

Te voet

Via een wandelpad (Jozef van Slagmolenpad) stap je er naar toe, midden de velden. De wagen kan je parkeren naast Huize Hageland, Oudepastoriestraat 22. 3390 Tielt-Winge. Vanaf het kruisbeeld is het goed 500 meter stappen tot aan de toren.

Met de fiets

De bewegwijzerde fietsroute Hagelandse Eddy Merckxroute komt er langs (30 of 70 km), meer info op www.comite525.com  Op het fietsknooppuntennetwerk Vlaams-Brabant kan je de Vlooybergtoren passeren tussen knooppunten 27 en 28. 

Reviews en beoordelingen Vlooybergtoren

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vlooybergtoren? Plaats je beoordeling

Anja4 november 2022

De vlooybergtoren is zeker de moeite waard om eens te bezoeken en zeer goede uitleg in jullie reisgids. Zeker als je van een stukje natuur houd .Prachtig uitzicht. Bedankt voor jullie reisgids 👍👍🪶🪶

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info