Hageland: duik de wereld in van het offroad fietsen in Baal

Sven Nys Cycling Center: belevingscentrum, startpunt van wandeling en fietsroute

Sven Nys, de legendarische veldritkampioen, heeft op de Balenberg in Baal zijn eigen belevingscentrum. Voor het Hageland is dit een extra attractie. Je krijgt er in de interactieve museale opstelling een overzicht van zijn carrière. Maar dat is lang niet alles. Langs een leerrijk parcours krijg je inzage in wat offroad fietsen is, verschillende crossfietsen te zien, een maquette van het parcours GP Sven Nys, diverse trofeeën, wielertruitjes, ...  Lees meer

Beleef wat offroad fietsen allemaal inhoudt en herbeleef de carrière van de wielerkampioen Sven Nys.
  • Bezoek het belevingscentrum Sven Nys Cycling Center
  • Leer alles over het offroad fietsen
  • Maak een wandelingetje op het parcours GP Sven Nys
  • Start er voor de Balenbergroute te voet of per fiets
Gratis reisgids downloaden

Voor crossliefhebbers en niet-ingewijden

Zij die vertrouwd zijn met de cyclocross (of veldrijden) zullen vele herinneringen kunnen ophalen bij een bezoek aan het belevingscentrum. Op de wand vind je alle overwinningen met datum en plaats. Er zijn foto's, filmpjes, een documentaire te zien. De wedstrijd Grote Prijs Sven Nys vindt hier traditioneel plaats op nieuwjaarsdag op een vast parcours rond het belevingscentrum. Ook de vele wielertruitjes, een kleine greep van de vele trofeeën, veel fietsmateriaal, crossfietsen en mountainbikes, ... het laat je genieten van het veldrijden ook buiten de winterperiode.

Voor niet-ingewijden is een bezoek bijzonder leerrijk. Geen saaie opstelling van attributen maar interactief kennismaken met het wereldje van het offroad fietsen.

Op de bovenverdieping is een eetcafé brasserie gevestigd. Meer info op de website http://www.sport.be/svennyscyclingcenter/nl/

Start wandel- en fietsroute

Vanaf het Belevingscentrum start de Sven Nys Cycling Route, een stevige fietsroute van 93 km. Kleiner formaat is de Balenbergroute, 36 of 42 km.Wie de omgeving wil verkennen te voet kan de zeshoekige bordjes volgen van de Balenberg-wandeling. 

Reviews en beoordelingen Baal

Heb je zelf tips of opmerkingen over Baal ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info