Haspengouw bezoeken: een gouden fruitstreek

Ontdek de fruitstreek op eigen tempo, wandelend en fietsend

Wie aan Haspengouw denkt, haalt meteen de rijen dik fruitbomen voor de geest. Fruit maakt inderdaad een groot stuk van het dagelijkse leven uit in deze Limburgse regio. Appels, peren, kersen, pruimen, krieken, … in diverse variëteiten. Wist je trouwens dat Haspengouw, na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek is van West-Europa? Van bloesem tot de pluk van de rijpe vruchten, het blijft een wondermooi magisch natuurproces. Beleef het prachtige Haspengouw op diverse wijze. Fietsend en wandelend (her)ontdek je het rijke land van fruit het best. Je krijgt een afwisseling van fruitboomgaarden, glooiende landschappen, stille natuurplekjes, charmante dorpjes en historische stadjes, vruchtbare akkers, kastelen en de in deze streek markante vierkantshoeves.  Lees meer

Met onze gratis reisgids ontdek je de schoonheid van Haspengouw met de fiets, te voet en per auto.
  • Kies je manier van ontdekking: fietsen en wandelen
  • Maak kennis met historische steden
  • Fietsend door het rijke fruitlandschap van Haspengouw
  • Ook buiten bloesemtijd is Haspengouw de moeite waard
  • Ontdek verrassende bezienswaardigheden

Gratis reisgids Haspengouw?

Gratis reisgids downloaden

Het hele jaar door in de ban van fruit

Eigenlijk is Haspengouw het hele jaar door en door met het fruit begaan. Maar vanaf april wanneer de eerste bloesem zich meldt tot diep in oktober bij het oogsten is deze streek volledig in de ban geslagen van allerlei activiteiten en feesten met het fruit centraal in de kijker. Heel wat bedrijven openen de deuren en gunnen je een blik achter de schermen. Je proeft van het fruit of een afgeleide zoals stroop, confituren, vruchtensappen en we mogen zeker niet vergeten de bekende Limburgse vlaaien te vernoemen. 

Historie in de fruitstreek

Uniek aan Haspengouw is dat je tussen het fruit door ook erg aantrekkelijke en historisch waardevolle dorpjes en steden kan gaan ontdekken. We geven de mogelijkheid voor verkenningen van Sint-Truiden en Tongeren, maar kleinere stadjes zoals Borgloon krijgen ook de verdiende aandacht.

Reviews en beoordelingen vakantie Haspengouw

Heb je zelf tips of opmerkingen over Haspengouw? Plaats je beoordeling

Ingrid De Pooter 9 mei 2023

Zeer goed omschreven gids. Alles staat duidelijk uitgelegd, zeer interessant

Sophie Vanneste 21 mei 2021

Interessante gids met veel streekinformatie en leuke wandelingen en fietstochten.

Sofie Debruyne 18 mei 2021

Heel veel tips zowel om te wandelen, te fietsen of om een grotere verkenning met de wagen te doen. Hele mooie streek, we gaan zeker terug.

Jan Albert 20 april 2021

Zeer positief qua reisinformatie, wat mij betrof, het fietsen in de bloesem streek. Ik ben 72 jaar en opgegroeid en geleefd met papier. Een afgedrukte versie tegen betaling zou welkom zijn

Ceuterick 18 april 2017

Mooie streek . De reisgids (waarvan de wandelingen en fietstochten in het bijzonder) zijn super goed van pas gekomen. Bedankt!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info