Sint-Truiden tussen abdij en begijnhof

Maak kennis met de bezienswaardigheden van de hoofdstad van Haspengouw

De ondertitel mag dan misschien al wat vreemd klinken, maar die geeft wel precies weer hoe je de stad van Sint-Trudo op een unieke manier van binnen en van buiten kunt leren kennen. Een stad gegroeid uit twee heerlijkheden en door Napoleon tot één Sint-Truiden verenigd. Je maakt kennis met historische  monumenten en torens, oude verhalen en legenden. Vanuit Sint-Truiden kan je uiteraard fiets- en wandeltochten maken in het bloesemlandschap en de fruitweelde van Haspengouw maar dat is een ander verhaal.  Lees meer

  • Leer de stad van Sint-Trudo stap voor stap kennen
  • Kom voorbij de historische monumenten
  • Doe de stadswandeling en ontdek op eigen ritme de bezienswaardigheden
  • Tips voor gratis parkeren en voordelige bezoeken
Gratis reisgids downloaden

Parkeren

Gratis parkeren in alle straten van de binnenstad vanaf 18 uur tot 9.00 uur ’s ochtends.
Tijdens de dag gratis langparkeren op de parking van de Veemarkt, Begijnhof (Speelhoflaan): startplaats wandelroute ‘By day’, station en Sportterrein Sint-Pieter, Olympialaan 10, op wandelafstand van het centrum.
Opmerking: de zaterdag is er markt in het centrum en rommelmarkt op de Veemarkt. 

Openingsuren bezienswaardigheden

Vanaf 1 november tot 1 april zijn de academiezaal en de keizerszaal (in de abdijgebouwen), de begijnhofkerk en de Festraetstudio, gesloten. In de winterperiode kan je met de Trudopas enkel de abdijtoren, de crypte en kapucijnenkapel bezoeken.

De Trudopas geeft toegang tot enkele exclusieve monumenten zoals de abdijtoren, de crypte, kapucijnenkapel, Festraetstudio, en in het weekend ook de keizerszaal en academiezaal. De Trudopas is verkrijgbaar bij Toerisme Sint-Truiden; prijs: € 3 per persoon; +55 en -26:  € 2 per persoon; kinderen -12 jaar: gratis.

Reviews en beoordelingen Sint-Truiden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sint-Truiden? Plaats je beoordeling

Geert23 april 2022

Interessante tips voor een mooie fietstocht of wandeling tijdens de bloesemperiode.

Peter19 augustus 2019

Wij hebben enkel de stadswandeling Sint-Truiden en de Borgloon-wandeling uit de Haspengouw-gids gedaan. Beide zijn met de gids perfect te volgen! Overnacht hebben we in het voetbalstadion van STVV (hotel Stayen)... zeker een aanrader (ook de bar onmiddelijk naast het veld en het restaurant Uno Due zijn top!)

Tamara Maes5 augustus 2016

Heel goeie reisgids! Was handig om te gebruiken!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info